Årets PRIDE feires i koronaens tegn og i det digitale rom. Selv om vi alle er sårbare for koronaviruset, rammer pandemien ulikt. De som allerede er marginalisert i samfunnet, enten diskriminering er bunnet i rase, religion, kjønn eller seksuell orientering, rammes hardest.
I mange land innebærer covid-19 en større risiko for vold og trakassering av skeive. Mange må være i karantene i hjem og nabolag der deres legning og identitet ikke anerkjennes.
Muligheten for beskyttelse og en følelse av trygghet gjennom det å møte venner eller ha kontakt med lokale LHBTI-organisasjoner, begrenses. Tilgang til ikke-diskriminerende og sikre helsetjenester kan bli vanskeligere. Rettighetsarbeidet, for avkriminalisering eller rett til likekjønnet ekteskap, faller nedover den politiske dagsorden. I noen land ser vi også at LHBTI-personer gjennom sosiale media utsettes for hatefulle ytringer og anklages for å ha skyld i pandemien.
I tillegg ser vi at covid-19 har gjort det lettere for autoritære ledere å tilegne seg makt på bekostning av respekt for demokratiske spilleregler og menneskerettigheter. Det gir et innskrenket handlingsrom for LHBTI-aktivister og andre menneskerettighetsforsvarere til å fremme sin sak.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger