Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Det begynner med tyveriet av et nettinggjerde

Norske fagforeninger bør trykke «Nightcrawler» til sitt bryst som en dystopisk science fiction-film om arbeidsmiljøloven, skriver vår filmanmelder Aksel Kielland.

HANS BESTE:  Jake Gyllenhaal (sittende på biltaket) spiller Louis Bloom i den kinoaktuelle «Nightcrawler» og er hans aller beste rolleprestasjoner -  for ikke å si en av de mest forstyrrende.Og, filmen er et vanvittig «innlegg» i debatten om, ja la oss si arbeidsmiljøloven og hvordan mediene utvikler seg i ekstrem retning. Foto: FILMWEB
HANS BESTE: Jake Gyllenhaal (sittende på biltaket) spiller Louis Bloom i den kinoaktuelle «Nightcrawler» og er hans aller beste rolleprestasjoner - for ikke å si en av de mest forstyrrende.Og, filmen er et vanvittig «innlegg» i debatten om, ja la oss si arbeidsmiljøloven og hvordan mediene utvikler seg i ekstrem retning. Foto: FILMWEB Vis mer

Dan Gilroys «Nightcrawler» starter med at hovedpersonen Louis Bloom (Jake Gyllenhaal) stjeler noen meter nettinggjerde som han forsøker å selge til en skraphandler. Og når han først er innom, benytter den foretaksomme unge mannen like godt anledningen til å spørre skraphandleren om en jobb.

Bloom forklarer at han både er lærenem og hardtarbeidende, og at han er innforstått med at dagens arbeidsgivere ikke kan tilby tryggheten ansatte tok for gitt før i tiden. Om nødvendig kan han jobbe gratis for å få en fot innenfor bransjen.

Skraphandleren kjøper gjerdet, men nekter å ansette en tyv. Bloom forstår resonnementet.

Iscenesetter nyheter

Kort tid senere passerer han en bil som har krasjet i et autovern, og stopper for å se på mens to politimenn forsøker å buksere den maltrakterte sjåføren ut av vraket. Her kommer han i prat med en kameramann som tjener til livets opphold ved å filme ulykker, dødsfall og andre dramatiske hendelser, og selge opptakene til lokale tv-kanaler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER! Les du også, nå kun 100 kroner for hele 2020.

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

TILGANG I HELE 2020*

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER!

100 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP TILGANG I HELE 2020*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

TILGANG I HELE 2020* 100 kr til 1 jan 2021. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/mnd

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99,-/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?