Det beste med Gautes debutalbum er at det bare varer i 26 minutter

Ble «Farmen» så kjedelig at du måtte spille inn plate?

ALBUMDEBUTERER: Gaute Grøtta Grav, her på årets «Farmen»-gård, har spilt inn plate. Det burde han latt være, synes vår anmelder. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
ALBUMDEBUTERER: Gaute Grøtta Grav, her på årets «Farmen»-gård, har spilt inn plate. Det burde han latt være, synes vår anmelder. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Du visste kanskje ikke at Gaute Grøtta Grav gikk på LIPA, Paul McCartney-skolen i Liverpool, før han ble et kjent tv-tryne via «Farmen».

Ikke jeg, heller.  Og det er ikke så lett å skjønne.

Countryklisje Når han nå debuterer på plate, mange år seinere, velger han en sjanger som ofte preges av gjenbruk. «Gardsgut» er en eneste stor klisjé.

Både tekstmessig, musikalsk og visuelt minner albumet om de minst interessante elementene innenfor amerikansk country og norsk og svensk dansebandtradisjon.

By og land Tekstene tar utgangspunkt i - og bygger opp under - alle myter om fars- og mannsrollen og livet på landet og i byen. Tittellåten handler for eksempel om det flotte bygdelivet og det slitsomme bylivet (Gaute har flyttet på landet).

Temaene er både utdaterte og forslitte.

«Gi meg bygd og fjøs og fe / Gi meg skogen så gir du meg fred / Du må ta meg som i e / For me gardsgutar e heil ved», synger Gaute, og du lurer et øyeblikk på om dette egentlig er en parodi på en countrysang.

Dummest Men det synges nok i ramme alvor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer