LEDER

Det beste og det gode

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Kommunal- og boligminister Jan Tore Sanner viste en sunn refleks da han i morgennyhetene i går utvetydig slo fast at kravene om universell utforming av nye boliger skal gjelde. Den mangeårige finanspolitiker sto på prinsippet og lot kostnadene være underordnet. Det burde glede alle som er opptatt av at alle skal ha likeverdige liv og gode boliger uavhengig av funksjonshemninger. Samfunnet bør, slik vi ser det, gjennom krav, pålegg og støtteordninger legge til rette for at stadig flere boliger er tilgjengelige for alle, enten de bor der eller er gjester. Det vil også være i samsvar med FN-konvensjonen om rettigheter til personer med nedsatt funksjonsevne.

Det er langt på vei også i samsvar med regjeringsplattformen. «Det må legges til rette for funksjonshemmede i arbeidsliv og dagligliv». Men der heter det også at regjeringen ønsker å gå igjennom byggeforskriftenes effekt når det gjelder pris og byggeaktivitet for de minste boligene og ellers bygge ut flere studentboliger og forenkle regelverket slik at det blir enklere å samarbeide med private. I går uttalte Sanner seg på en måte som fikk utbyggerne til å mene at han landet på konklusjonen før gjennomgangen var påbegynt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer