«Det beste som noensinne er vist på amerikansk tv»

Sjekk hvorfor kritikerne er fra seg av begeistring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Se trailer her!

  (Dagbladet.no): - Jeg er så overveldet av denne serien, at jeg blir nødt til å erklære disse 13 episodene for være det beste arbeidet som noen gang er produsert for amerikansk tv.

  Dette skriver den anerkjente tv-kritikeren Adam Buckman i New York Post om serien The Wire. Og han er ikke alene: Selv om «Lost», «Frustrerte fruer» og «24» vinner overskrifter på grunn av høye seertall, er det denne serien som får kritikerne til å gå av skaftet.

  Søndag starter «The Wire» opp igjen i USA.

  Svært krevende

  Serien bryter de fleste konvensjonelle regler for hva en tv-serie bør være. Den følger et titalls personer og en hel rekke historier på samme tid. Og det er nærmest umulig å komme inn i handlingen ved å se en enkeltstående episode - den krever full oppmerksomhet fra begynnelse til slutt.

  Seertallene har da også vært varierende. Likevel har altså tv-selskapet HBO (kjent for blant annet «Sopranos», «Sex og Singelliv» og «Rome») bestemt seg for å sende en fjerde sesong.

  - Episodene er så kraftfulle - så velskrevne, velspilte, innspilte og klipte - at jeg har blitt fullstendig utmattet av å se på dem, erklærer Buckman i sin anmeldelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer