HUMORISTDUO: Med våkent blikk og felles sans for humor rapporterer Øystein Sunde og Stian Carstensen fra hverdagens absurditeter og pussigheter i sin nye bok, «God sesong for leppefiskere». Foto: LARS EIVIND BONES
HUMORISTDUO: Med våkent blikk og felles sans for humor rapporterer Øystein Sunde og Stian Carstensen fra hverdagens absurditeter og pussigheter i sin nye bok, «God sesong for leppefiskere». Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

- Det ble alvor da jeg fikk mobiltelefon med dårlig kamera i 1996

Med mobilkamera og våken humor har Stian Carstensen og Øystein Sunde samlet villfarne bokstaver og staute språkblomster i en ny bok.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Fakta (ekte, ikke alternative): Strengevirtuosene Øystein Sunde og Stian Carstensen har fingret i stand ei bok. «God sesong for leppefiskere» har undertittelen «Perledykk i folkedypet», og som Lars Saabye Christensen konkluderer i en åpenbar vinnerkandidat til prisen for «Årets beste forord»: «Fortellingen om Norge blir ikke helt den samme igjen.» Perledykkerne handler om en form for humor som muligens først og fremst er forbeholdt musiske, (ord)lekende mennesker. Den handler om å få øye på – oppdage – ikke bare de åpenbart elleville, men også de mer subtilt komiske, absurde og bisarre meldingene i hverdagens visuelle brøl og hvisken.

Sunde (70) og Carstensen (46) har i årevis observert og foto-registrert stedsnavn, avistitler og ikke minst skilt som ufrivillig kiler den humoristiske sansen med tilbud som «Hver tirsdag Spis 2 personer Betal for 1» eller advarsler som «Barn leker! Nedkjøring forbudt unntatt kirkens ansatte», og nå er det blitt bok av det innsamlede materialet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn