NAVNEPLUNDER: Ludos nye mobiltelefon ble kalt P9S, noe som ikke gjør seg helt bra når du sier navnet høyt. Foto: LUDO/DAGBLADET
NAVNEPLUNDER: Ludos nye mobiltelefon ble kalt P9S, noe som ikke gjør seg helt bra når du sier navnet høyt. Foto: LUDO/DAGBLADETVis mer

- Det ble en liten blunder der

Idar Vollvik kalte sin nye telefon «P9S». Si det høyt.

Det Idar Vollvik-eide mobilselskapet Ludo lanserte i går sin helt nye, egenutviklede mobiltelefon P9S.

Om du leser det navnet høyt for deg selv, vil du kanskje forstå hvorfor den nye mobilen vekker oppmerksomhet for mer enn bare det tekniske.

Det var Dinside.no som først la merke til navneblunderen, som nå har gjort at Vollvik og Ludo gjør helomvending etter lanseringen.

- Det ble en liten blunder der, innrømmer Vollvik til DinSide.

Ifølge Vollvik har selskapet jobbet med en egen mobil i halvannet år, og jobbet seg oppover med interne kodenavn fra P1S, og helt til P9S som ble den første som når ut til forbrukerne.

- Faktisk gikk dette uten min viten. Vi så ikke skogen for bare trær. Først etter at telefonen gikk til produksjon gjorde en av kollegene mine meg oppmerksom på det, forteller Vollvik til DinSide.

Twitter i går fikk Vollvik spørsmål om navnet var noe særlig gjennomtenkt, noe han raskt kunne avkrefte:

- Nei, det lages bare 2000 modeller med dette navnet ... vi oppdaget det heldigvis raskt.

På Ludos Facebook-side er det nå en leken tone rundt navnevalget på Android-telefonen, som ikke er ment å skulle konkurrere med andre toppmodeller på markedet i dag:

- Kommer den med gummi-beskyttelse? Og er den sprutsikker, spør en bruker.

Selv bekrefter Vollvik på siden at den nye mobil nok ikke vil være tilgjengelig under det snertne navnet særlig lenge:

- Denne går inn i historie arkivet!!! :):):)