Det ble fest til slutt

Lily Allen måtte bare ha litt tid på seg.

ØYA-ALLEN:
Den engelske artisten Lily Allen på scenen under fredagens Øyafestivalen i middelalderparken i Oslo. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
ØYA-ALLEN: Den engelske artisten Lily Allen på scenen under fredagens Øyafestivalen i middelalderparken i Oslo. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Middelalderparken (Dagbladet.no): Vi visste at vi ikke ventet Madonnas gigantiske sceneshow eller en bukseløs posørkunstner som Lady Gaga på Øyafestivalens største scene i dag.

Løs kanon
Det var popstjerna, designmusen og fyllebøtta Lily som skulle gjøre sin første opptreden i landet, hun som seinest 29.juli kom i avisa for å vise puppen midt under en smykkelansering.

Stivt og stolprende
Likevel var det noe overraskende nonchalant over måten hun seilte inn på scenen i går, og da hun grep mikrofonen viste det seg at uroen vår ikke var helt ubegrunnet. En altfor høy bass overdøvet den vesle stjerna som virket til å være på autopilot der hun svaiet i festivalens høyeste hæler og drøyeste utringning.

Maskefall
Den glamorøse, sofistikerte og kjedelige modusen holdt i tre låter, før Lily Allen avslørte sin irritasjon over glittersminka, tente seg en røyk og covret Kaiser Chiefs.

Fest!
Fra der av tok en opplagt, morsom og sjarmerende Lily bolig i den spede pikens kropp, og selv om det både ble viftende langfingre og allsang kom det nok for seint i gang til å bli den folkefesten det ble rapportert om fra konserten hennes på årets Roskildefestival.

Juks og fanteri
Kid Cudi-sangen «Day & Night» og karaokeversjon av «Womanizer» er dessuten som både juks og latskap å regne, spesielt når hennes egne «Fuck You» og «Its Not Fair»tok seg mange hakk opp fremført live. Det var en kveld med store oppturer og nedturer, men dermed ble det også en konsert fullstendig representativ for Lily Allens liv og leven.