Biltyveri og et livsfarlig utsvevende liv:

- Det ble for mye festing, alkohol, dop og blowjobs

Ola Hilmen orket ikke mer og sluttet i Valkyrien Allstars.

LEVDE HARDT: - Jeg stjal en bil i fylla og totalhavarerte -  ble fratatt lappen på livstid. Jeg ble gjeldsslave etter å ha mistet kontakten med meg selv, musikken og virkeligheten. Nå har jeg landet, roet meg ned og klar med poprock-bandet Guilty Pleasure, sier musiker Ola Hilmen.
 Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
LEVDE HARDT: - Jeg stjal en bil i fylla og totalhavarerte -  ble fratatt lappen på livstid. Jeg ble gjeldsslave etter å ha mistet kontakten med meg selv, musikken og virkeligheten. Nå har jeg landet, roet meg ned og klar med poprock-bandet Guilty Pleasure, sier musiker Ola Hilmen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg har hatt permisjon i over to år nå, og bandet kommer snart med sitt andre album uten meg, sier Ola Hilmen (32) som nå formelt gir seg i det populære folkemusikkbandet, og går solo sammen med bandet Guilty Pleasure.

- Totalt utbrent

- Tuva Syvertsen og Erik Sollid startet bandet for snart 15 år siden, men Valkyrien og det livet som fulgte med tok nesten livet av meg, forteller Ola Hilmen.

- Jeg klarte ikke mer, var totalt utslitt, forteller han.

HARDT LIV: - Jeg brant lyset i begge ender, sier Hilmen, eks Valkyrien Allstars, i et intervju med Dagbladet.
 Foto: Anders Grønneberg
HARDT LIV: - Jeg brant lyset i begge ender, sier Hilmen, eks Valkyrien Allstars, i et intervju med Dagbladet. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Det er om lag tre år siden. Han nærmer seg 30 år og er totalt utbrent. Han omtaler livet i bandet, på veien og privat som et sex, drugs & rock'n'roll-sirkus.

- Jeg har hatt permisjon en periode, men har bestemt meg for å slutte og fokusere på min egen musikk. Magefølelsen sier at dette er riktig.

- Det ble «too many blowjobs backstage», ler han.

- En gang på hotellsuiten til Little Steven, men det var ikke med han, altså. Valkyrien var med på filmmusikken til «Lilyhammer», og vi var invitert dit sammen med mange andre. Det endte med krangling med Tuva og Erik, men Little Steven tok det pent - han har vært ute en vinterdag før. For øvrig en rolig og forståelsesfull fyr.

Seks måneder under dyna

Ola Hilmen er åpen homofil.

Ola Hilmen 

Født 3. august 1984 på Lillehammer, singel og bor i Oslo.

Dannet i slutten av tenåra Valkyrien Allstars sammen med Tuva Livsdatter Syvertsen og Erik Sollid.

Har sluttet i bandet og fronter nå bandet Guilty Pleasure.

Studerer internasjonale studier på Blindern.

- Jeg lå seks måneder i senga, forteller han:

- Lå under dyna, orket ikke noe. Jeg brant lyset i begge ender. Jeg ruset meg og drakk altfor mye. Fyll og kokain, men spriten er verst. Den er tilgjengelig hele tida, over alt - og lovlig. Jeg mistet kontrollen over livet og over musikken.

Totalvraket bil i fylla

Ola Hilmen forteller at han ga mer og mer faen. På en turné som endte på Svalbard, kunne det gått langt verre enn det faktisk gikk. Dagen før Valkyrien skulle ha konsert, havnet han skikkelig på fylla - og stjal en bil.

- Folk låser ikke bilene der oppe, og nøkkelen sto i tenninga.

- Jeg tok bilen, en stor suv og kjørte. Etter fire kilometer raste jeg utfor et stup. Mirakuløst klarte jeg å komme meg uskadd ut og begynte å gå tilbake. Husker at politiet sto på døra morgenen etter. De hadde lett etter meg, funnet bilen og fryktet det verste, sier han.

VALKYRIEN PÅ VALDRES: Valkyrien Allstars med Tuva Livsdatter Syvertsen (t.v.), Erik Sollid t.h. og Ola Hilmen i fjellheien sammen med Dagbladet i 2009. Foto: Anders Grønneberg
VALKYRIEN PÅ VALDRES: Valkyrien Allstars med Tuva Livsdatter Syvertsen (t.v.), Erik Sollid t.h. og Ola Hilmen i fjellheien sammen med Dagbladet i 2009. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Fryktet hva?

- At jeg hadde kjørt med ihjel eller blitt drept av isbjørn. Det er ingen som går fire kilometer i isbjørnområde uten å være bevæpnet. De så nemlig at denne idioten hadde overlevd, siden det var blod- og fotspor utenfor bilen. Du kan vel si jeg hadde dobbelt flaks.

Ble gjeldsslave

Han fikk en rekordstor bot og mistet lappen for livstid - pluss han han måtte betale for bilen som han totalskadet. Han ga mer og mer faen i alt.

- Jeg har flere ganger rotet det til når jeg skulle på spillejobb, og måtte chartre fly.

Men han mistet ingen spillejobber, selv om han var svært dårlig.

- Husker at jeg etter en spillejobb i konserthuset fant nærmeste toalett og spydde tre sekunder etter at jeg gikk av scenen. Den viste seg å befinne seg på Marit Larsens backstage.

- Å fly privatfly er det beste jeg vet, men veldig dyrt.

- Livsførselen min gjorde meg til gjeldslave. Det bare ballet på seg helt til det sa stopp. Jeg ble deprimert. Jeg fikk god støtte av Tuva og Erik, som hjalp meg til å oppsøke psykolog.

Guilty Pleasure

Etter å ha vært totalt nedkjørt, gikk det gradvis oppover for Ola Hilmen. Han har lagt om livsstilen, kuttet ut narkotika og drikker alkohol på normal måte. De ga ham livsgnist og troen på seg selv tilbake.

- Jeg har begynt å like meg selv og mitt eget selskap, det gjorde jeg ikke før, sier han.

BYTTET FELE FOR GITAR: Ola Hilmen, eks Valkyrien Allstars, har byttet ut fela med gitar og vokal. 
BYTTET FELE FOR GITAR: Ola Hilmen, eks Valkyrien Allstars, har byttet ut fela med gitar og vokal.  Vis mer

- Fem år etter fyllekjøringa søkte jeg om å ta lappen på nytt, og fikk det. Jeg startet band, Guilty Pleasure, og har laget en rekke låter som blir sluppet som singler framover. Satser på festivalsommeren 2017 som første store mulighet til å presentere store konserter for folket.

Gitarrock og pop

- Nå har jeg et mål og en mening med livet, nå er det jeg som styrer skuta. Det er slutt på å henge i lysekrona på Grand eller gå bananas på Theatercafeen, men ordentlig voksen blir jeg vel aldri.

Han har lagt folkemusikken og fele på hylla - og satser på poprock med engelske tekster.

- Første singel slipper jeg 6. oktober, «Dream», basert på et dikt av Edgar Allan Poe. Jeg har satt sammen et band med flotte, unge folk fra Lillehammer. Jeg synger og spiller gitar, sier Ola Hilmen, som ikke har planer om å krydre med fele og folketoner med det første.

- Alt til sin tid. Dette er min Guilty Pleasures.

Tuva Syvertsen fra Valkyrien forteller at det var private problemer som sørget for at Hilmen måtte bryte med bandet. De ønsker han lykke til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer