DEBATT

22. juli:

Det ble ikke slik jeg trodde

Vår eldste sønn lå i koma, skutt fem ganger på Utøya. Vår yngste sønn kjempet med erfaringer ingen mennesker skulle ha. Teksten jeg skrev for åtte år siden ser annerledes ut i dag.

KALL MEG GJERNE NAIV: Jeg vil tilbake til midten, til et felles tankegods som evner å fordømme det fordummende - fordi det er farlig.
KALL MEG GJERNE NAIV: Jeg vil tilbake til midten, til et felles tankegods som evner å fordømme det fordummende - fordi det er farlig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 25. juli 2011

We have nothing to fear but fear itself.

Jeg våkner i natt, kunne ha våknet av et mareritt, men jeg våkner sammen med hele Norge – til et mareritt.

Setningen «We have nothing to fear but fear itself» sto klart for meg i mørket.

Slik er det: Frykten for samfunnsbyggingen, verdiene, det flerkulturelle samfunnet som vi ønsker å styrke gjennom integrering og ikke minst – frykten for gode unge dedikerte mennesker, var det vi hadde å frykte.

Denne frykten skal ikke svekke de idealer vi jobbet for og med, den skal ikke svekke nasjonsbyggingen og målet om et inkluderende og tolerant, åpent og varmt samfunn.

Frykten har endret livet til en hel generasjon ungdommer, liv som sto for ivaretakelse og utvikling av vårt samfunn. Den skal ikke få endre mer, den skal ikke få rokke med de verdier våre unge representerer.

Vi er i sorg. Vi skal dele sorgen med hverandre, vi skal finne styrke i fellesskapet. Og vi skal sørge også over frykten, som er så ødeleggende for et samfunn. Vår sorg er også et manifest over det gode i samfunnet og vår grenseløse kjærlighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer