- Det ble magisk

Sondre Lerche (20) avsluttet i går USA-turneen for fulle hus i Hollywood, og har allerede en ny USA-turné på gang.

LOS ANGELES (Dagbladet): I morgentimene i går norsk tid avsluttet Sondre Lerche sitt maratonløp med sin siste ordinære konsert i USA. For et utsolgt Knitting Factory i Hollywood leverte 20-åringen en av sine beste konserter på denne turneen foran et lyttende og nysgjerrig publikum.

- Av og til er det en stemning som du som artist bare må ta tak i og holde fast ved. Denne konserten var en av disse der det fungerte mellom meg og publikum. Det ble jo nesten magisk, sier Lerche til Dagbladet etter Hollywood-debuten.

Mye smiger

Nå har han bare en konsert igjen for musikkbransjen på festivalen South By SouthWest, som åpner i dag i Austin i Texas. Her vil blant andre norske Madrugada, Cadillac, We og datteren til Arne Næss jr., Leona Naess, opptre.

20-åringen fra Fana utenfor Bergen har hatt et stramt program de siste ukene i USA med både konserter, intervjuer og møte med fans.

- Jeg har fått en masse smigrende komplimenter som jeg sikkert ikke har godt av å høre, sier Lerche med et smil. Ikke virket han sliten etter sin siste konsert heller. Tvert imot surfet han gjennom konserten med en fin, sjarmerende og morsom tone med publikum.

I studio

Lerches album «Faces Down» ble gitt ut i USA i fjor høst, og hittil er 20000 album solgt i USA. Med turneen har det blitt ny interesse for plata, som de siste ukene har solgt 1000 pr. uke. Potensialet i albumet skal tas ut videre med en ny turné i mai, en måned etter at albumet blir lansert i Japan. På den nye USA-turneen reiser han trolig også med sitt eget band.

Men først vil han hjem for å arbeide med sitt nye album som trolig kommer ut mot slutten av året. Et album som nå skal redigeres ned fra noen og tjue låter.

Hjem og sove

- Jeg skriver hele tida, også på denne turneen, og har altfor mange låter til den nye plata. Nå må jeg hjem og vrake mange av dem. Men aller først skal jeg sove i noen døgn, sier Lerche, som allerede nå karakteriserer sitt nye album som mer behersket enn «Faces Down».

SISTE KVELD: Sondre Lerche (20) avsluttet turneen foran 600 publikummere på Knitting Factory i Hollywood.