- Det blir akkurat som «Den lille havfruen»

Espen Eckbo går rett på den betente statuestriden med John Arne Riise som gjest.

(Dagbladet): Komikeren Espen Eckbos «Asbjørn Brekke Show» er blitt en av høstens seersuksesser - mye takket være rollefigurens uredde holdning til å ta opp betente temaer med sine kjendisgjester. Eller hans «mangel på sosiale antenner», som TV Norge mer presist uttrykker det.

I kveld går «Asbjørn Brekke» rett på den betente statuestriden i Ålesund når han har John Arne Riise i studio.

Sammenliknes med Disney-figur Fotballspilleren har fått mye tyn for at han reagerte på at statuen som pryder inngangspartiet til hjembyens fotballstadion har fått det generelle navnet «Fotballspilleren» - selv om den er modellert på ham.

- Så statuen er oppkalt etter hva du er, ikke hva du heter? Det blir jo som den statuen i København. Den heter «Den lille havfruen», selv om alle vet at det er Ariel, sier Eckbo-figuren - som åpenbart har sett Disney-filmen med samme navn som det danske nasjonalikonet i bronse.

Tidligere i høst har Asbjørn Brekke fleipet med Hans-Erik Dyvik Husbys rusproblemer og vekt og spurt Tone Damli Aaberge om det pipler melk fra puppene hennes.

Krumkaker Tshawe Baqwa fra Madcon måtte telle rolig til ti etter å ha blitt servert negerboller i sofaen til Eckbo, mens Vinni fikk servert ei flaske Coca Cola med kommentaren «jeg har hørt at du suger «kola» gjennom nesen?»

- Siden dette er et show der programlederen er en fiktiv person kan han være drøyere enn alle andre, er TV Norges informasjonskonsulent Ola-Magnus Svihus' forklaring på hvordan Eckbo slipper unna med det meste.

Dyvik Husby, som var en av de første gjestene i programmet, har en helt annen forklaring.

- «Asbjørn Brekke» serverer så gode krumkaker at han kan dra strikken lenger enn alle andre, har den tidligere Turboneger-vokalisten sagt til Dagbladet.

Den aktuelle episoden med John Arne Riise vises på TV Norge i kveld klokka 22.