Det blir andre boller

Lars Barmen er mannen som skal ta over arven etter hele nasjonens matmor, Ingrid Espelid Hovig. Den nye tv-kokken er bare ett av mange nye fjes som dukker opp på skjermen denne høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er håpløst å følge opp det Ingrid har gjort, sier NRKs nye matspesialist.

- Du skal heller ikke prøve å gjøre det jeg har gjort. Du skal være deg selv og gjøre ting slik du selv føler det skal gjøres, råder Ingrid Espelid Hovig, klapper Lars på skuldra og tilbyr han boller.

- Blir det andre boller i det nye fjernsynskjøkkenet, Barmen?

- Ja, det vil jeg si. For det første vil det være et helt annet program. Jeg vil reise rundt i Norge og lage mat sammen med andre matinteresserte - og ikke være tilknyttet et bestemt studio. Etter jul vil jeg kanskje jobbe i et studio, men det er det for tidlig å si noe sikkert om... Forresten, Ingrid, bollene var gode, de. Er det du som har bakt dem?

- Nei, eg har juksa litt eg, veit du, sier matlegenden - og smiler slik hele Norge har kjent henne i flere tiår bak kjøkkengrytene.

- Vær deg selv

Ingrid har kjent Lars i over ti år, og hun regner ham som en av sine «sønner». De to har også jobbet med mat i studio sammen - og ingen av de to utelukker at det vil bli gjenforening i studio ved en passende anledning.

- Jeg ser veldig fram til å se Lars på skjermen. Han er en god arvtaker. Nye personer må komme inn - noen må gi seg. Sånn er det bare. Det blir ikke vemodig å gi seg helt fra TV-skjermen.

- Hvilke råd vil du gi Lars på veien?

- Vær deg selv hele tida - da kan du holde på med dette lenge. Skuespillere er raskt ferdige i slike jobber som dette. Dessuten håper jeg ikke at han ordner seg med hemmelig telefonnummer. Det er alltid folk som ønsker råd og vink, og det er viktig at disse kan få svar, forteller Ingrid engasjert, i høyeste grad klar over at det også kan være en belastning.

Likevel synes hun det er viktig å være tilgjengelig.

Lars Barmen nikker til rådene fra «mor», men først og fremst har han nå mer enn nok med å tenke journalistikk og presentasjon - og ikke bare på hvordan mat skal tilberedes.

- Real utfordring

- Dette blir en real utfordring som jeg gleder meg fryktelig til å ta fatt på, fortsetter Barmen, som forsikrer at det blir mat som alle kan lage som blir viet plass i det nye fjernsynskjøkkenet.

- Dessuten blir det mat både fra Norge og fra verden for øvrig.

Foruten sitt eget program «BarMeny», som går på lufta i midten av oktober, skal han også være med i sju av programmene av «Kokkekamp». Programmet, som ledes av Brita Garden, kjent fra TV-sporten, har premiere mandag 24. august.

ANDRE BOLLER: Vær deg selv hele tida. da kan du holde på lenge som fjernsynskokk, råder Ingrid Espelid Hovig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer