PÅ JOBB I SOMMER: Anne Lindmo, Nadia Hasnaoui og Hilde Hummelvoll har selv klart å presse igjennom Operaen som location for «Sommeråpent»-sendingene. De håper folket vil valfarte til taket og sjøen under opptak.Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅ JOBB I SOMMER: Anne Lindmo, Nadia Hasnaoui og Hilde Hummelvoll har selv klart å presse igjennom Operaen som location for «Sommeråpent»-sendingene. De håper folket vil valfarte til taket og sjøen under opptak.Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Det blir avslørt en del hentesveiser i sommer

Supertrioen er også helt klare for å bli parodiert av «Torsdag kveld fra Nydalen».

Hele forsommeren har de tre kollegaene forberedt seg til årets første sending av «Sommeråpent». Mandag er første sending fra operataket - en location som programledertrioen selv har trumfet igjennom.

- Det er fantastisk her. Men det blåser! Håret kommer til å blåse i alle retninger, sier Hilde Hummelvoll. - Det blir avslørt en del hentesveiser i sommer for å si det sånn, skyter Lindmo inn.

Siden hun var programleder for «Sommeråpent» sist, har TV 2-konkurrenten Øyvind Fjeldheim blitt et yndet parodiobjekt for komikerne i «Torsdag kveld fra Nydalen». NRK-trioen er mer enn villig til å oppleve det samme.

- Ja, helt klart. Det hadde vært en ære å bli parodiert av dem! I så fall vil jeg at Else parodierer meg, sier Lindmo, jeg er så fan av den dama!

Vil jobbe mer Teamet skal lose seerne gjennom hele 32 direktesendinger på skift i sommer.

- Det er synd vi nå skal jobbe én og én. Forarbeidet har sveiset oss sammen til et slags arbeiderkollektiv. Vi er «programledergruppa» vi nå, og det er ekstremt hyggelig, sier Lindmo.

Damene som allerede har booket en drøss med gjester, er fullstendig klar over at NRK har toppa laget med dem, men suksessoppskriften på programmet endrer de ikke.  

- Vi putter bare inn maksimalt gode råvarer. Se på Nadia for eksempel, der snakker vi prima vare, fra den øverste hylle av programledere, sier Lindmo med glimt i øye.

Hardtarbeidende Sist uke kom nyheten om at TV 2 for første gang har sikret seg retten til å sende OL i 2014 og 2016.

- Det hadde vært optimalt med OL på NRK, men vi kan ikke legge oss ned i apati fordi vi har mistet rettighetene. Vi må være på offensiven og finne på nye og andre ting, sier Nadia Hasnaoui.

«Sommeråpent»-programlederne er ikke bekymret for at konkurrentene i TV 2 tar mer og mer av programkaka.

PARODIEN: John Brungot i «Torsdag kveld fra Nydalen», har gjort stor suksess med parodien på «Sommertid»-programlederen Øyvind Fjeldheim. Foto: TV 2.
PARODIEN: John Brungot i «Torsdag kveld fra Nydalen», har gjort stor suksess med parodien på «Sommertid»-programlederen Øyvind Fjeldheim. Foto: TV 2. Vis mer

- Det hang en mørk tordensky utenfor sportsredaksjonen den dagen vi fikk beskjed, jeg synes noen burde ha hedret dem med å henge opp et sørgebånd og ei krans. Men, jeg tror det er lett å finne andre arenaer å konkurrere på for NRK. Det har vi bevist med et brak de siste dagene, sier Anne Lindmo.

- Folket kan heller samle seg om «Sommeråpent», skyter Nadia Hasnaoui inn og fortsetter:

- Hvis vi sender OL får vi bare beskjed om at vi sender for mye sport. Uansett hva vi gjør får vi kjeft.

- Har dere klemt litt på Hans-Tore Bjerkaas etter de tøffe dagene i forrige uke?

- Nei, vi klemmer ikke så mye på ham. Men jeg skulle gjerne gjort det. Han sitter litt for langt unna, sier Nadia Hasnaoui med en samstemt Anne Lindmo ved siden av seg. - Neste gang jeg ser ham skal jeg både klemme og kanskje løfte litt på`n, det tror jeg kan virke både som en trøst og deretter ganske oppkvikkende. «Sommeråpent»-programlederne er ikke bekymret for at konkurrentene i TV 2 tar mer og mer av programkaka. —Det hadde vært optimalt med OL på NRK, men vi kan ikke legge oss ned i apati fordi vi har mistet rettighetene. Vi må være på offensiven og finne på nye og andre ting, sier Nadia Hasnaoui. Sist uke kom nyheten om at TV 2 for første gang har sikret seg retten til å sende OL i 2014 og 2016. —Det hang en mørk tordensky utenfor sportsredaksjonen den dagen vi fikk beskjed, jeg synes noen burde ha hedret dem med å henge opp et sørgebånd og ei krans. Men, jeg tror det er lett å finne andre arenaer å konkurrere på for NRK. Det har vi bevist med et brak de siste dagene, sier Anne Lindmo. —Folket kan heller samle seg om «Sommeråpent», skyter Nadia Hasnaoui inn og fortsetter: —Hvis vi sender OL får vi bare beskjed om at vi sender for mye sport. Uansett hva vi gjør får vi kjeft. Vil avsløre hentesveiser Hele forsommeren har de tre kollegaene forberedt seg til årets første sending av «Sommeråpent». Mandag er første sending fra operataket - en location som programledertrioen selv har trumfet igjennom. —Det er fantastisk her. Men det blåser! Håret kommer til å blåse i alle retninger, sier Hilde Hummelvoll. —En del hentesveiser blir avsløret i sommer for å si det sånn, skyter Lindmo inn. Siden hun var programleder for «Sommeråpent» sist, har TV 2-konkurrenten Øyvind Fjeldheim blitt et yndet parodiobjekt for komikerne i «Torsdag kveld fra Nydalen». NRK-trioen er mer enn villig til å oppleve det samme. —Ja, helt klart. Det hadde vært en ære å bli parodiert av dem! I så fall vil jeg at Else parodierer meg, sier Lindmo, jeg er så fan av den dama! Vil jobbe mer Teamet skal lose seerne gjennom hele 32 direktesendinger på skift i sommer. —Det er synd vi nå skal jobbe én og én. Forarbeidet har sveiset oss sammen til et slags arbeiderkollektiv. Vi er «programledergruppa» vi nå, og det er ekstremt hyggelig, sier Lindmo. Damene som allerede har booket en drøss med gjester, er fullstendig klar over at NRK har toppa laget med dem, men suksessoppskriften på programmet endrer de ikke.  —Vi putter bare inn maksimalt gode råvarer. Se på Nadia for eksempel, der snakker vi prima vare, fra den øverste hylle av programledere, sier Lindmo med glimt i øye. —Har dere klemt litt på Hans-Tore Bjerkaas etter de tøffe dagene i forrige uke? —Nei, vi klemmer ikke så mye på ham. Men jeg skulle gjerne gjort det. Han sitter litt for langt unna, sier Nadia Hasnaoui med en samstemt Anne Lindmo ved siden av seg. —Neste gang jeg ser ham skal jeg både klemme og kanskje løfte litt på`n, det tror jeg kan virke både som en trøst og deretter ganske oppkvikkende.

ORIGINALEN:  Øyvind Fjeldheim leder «Sommertid» på TV 2. Foto: TV 2.
ORIGINALEN: Øyvind Fjeldheim leder «Sommertid» på TV 2. Foto: TV 2. Vis mer