- Det blir «Borat 2», sier Rupert Murdoch

Eller er det en not-vits?

(Dagbladet.no): Etter en del spekulasjoner, bekreftet selveste Rupert Murdoch i går at Sacha Baron Cohen skal lage «Borat 2», melder nyhetsbyrået Reuters.

Murdoch eier 20th Century Fox som produserte «Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan». På en pressekonferanse i Los Angeles sa mediemogulen at Cohen har signert kontrakt for en oppfølger, men ikke hva den skal handle om.

Om Murdoch selv har sett filmen?

- Cirka tre ganger. Vi lo som et helvete. Så gikk vi ut og spiste middag - og lo enda mer, sa han på pressekonferansen.

For dyrt

Kanskje er Murdoch så smittet av Sacha Baron Cohens liksom-dokumentariske form at han lyver villig vekk. Eller han vet noe som undersåttene hans i 20th Century Fox ikke vet:

- Vi vil svært gjerne jobbe med Sacha igjen og vi har hatt uformelle diskusjoner med ham om en oppfølger, som vi ville elsket å lage. Men på dette tidspunktet er dette for usikkert å snakke om, sa en talsperson i etterkant av Murdochs uttalelse.

Ikke rart de gjerne vil jobbe med ham igjen: Den første og så langt eneste «Borat»-filmen kostet 18 millioner dollar å lage, har spilt inn 248 millioner dollar på verdensbasis.

Likevel har Cohen ifølge Reuters signert kontrakt med Fox\' erkerival Universal Pictures om å lage film av den homofile østerrikske moteguruen Bruno, et annet av britens mange alter ego. Bruno-filmen skal ifølge Hollywood Reporter være klar i 2008.

Avtalen skal være verdt 42,5 millioner dollar. Det var ifølge LA Times var for dyrt for 20th Century Fox, som altså lot filmkontrakten gå videre til deres erkerival Universal Pictures.

Cohen: - Blir vanskelig

Det bekymret ikke Rupert Murdoch på gårsdagens møte i Los Angeles:

- Først skal han lage noe annet, dernest vil han komme tilbake og lage «Borat 2», bekreftet Murdoch ifølge LA Times.

«Borat»-filmen har fått sterke reaksjoner, både fra myndighetene i Kazahkstan og ufrivillig medvirkende i filmen.

Cohen selv har uttalt at han tror han vil få problemer med å lage en slik film igjen, fordi han med forrige film har blitt såpass berømt, men også beryktet, verden rundt.

Våre lesere har gitt «Borat» 4,95, altså en slags femmer. Hva mener du? Les anmeldelsen, skriv din egen eller kast terning!

LES MER:

- JA, DET BLIR EN TOER: Sier Rupert Murdoch, som tydeligvis er ganske fan av sin nye venn «Borat».
BORAT LÆRER Å VITSE PÅ AMERIKANSK: Av en hoppende artig vitseekspert. Not.