Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Det blir en tredje sesong med «Lilyhammer»

- Blir ikke juleferie for Rubicon.

LILYHAMMER: Skuespillerne  Steven Van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen og Tommy Karlsen Sandum under en fotoseanse i forbindelse med lanseringen av TV-serien Lilyhammer sesong 2. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LILYHAMMER: Skuespillerne Steven Van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen og Tommy Karlsen Sandum under en fotoseanse i forbindelse med lanseringen av TV-serien Lilyhammer sesong 2. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det har lenge ligget i luften at det blir en tredje sesong av suksesserien «Lilyhammer».

Nå bekrefter både NRK og produksjonsselskapet Rubicon at det helt sikkert blir enda en sesong med gangsterdrama fra Lillehammer.

- Vi er veldig glade for det. Det er et eventyr at vi startet som en liten, kostnadseffektiv produksjon for noen år siden med mange debutanter, og plutselig ble en verdenssuksess. Så dette er veldig gøy, sier NRKs prosjektleder Tone Rønning til Dagbladet.

Ikke juleferie
Det har lenge blitt spekulert i en tredje sesong, og Rønning sier forhandlingene har tatt litt tid.

- Det var veldig enkelt å si ja, og dette er noe alle partene har villet i lang tid. Men jo større dette blir jo mer komplekse blir forhandlingene. Vi er flere parter med, og da tar det tid. Vår jobb er å sørge for at vårt norske publikum får valuta for pengene, sier Rønning, og legger til:

- Det blir ikke juleferie for Rubicon. Der jobbes det beinhardt for tiden, og det er vi glade for.

- Ekstremt lykkelige
For også hos produksjonsselskapet Rubicon jubles det i dag. Dramasjef Anne Kolbjørnsen sier de jobber hardt i alle ledd for å bli klare til innspilling på nyåret.

- Vi er ekstremt lykkelige. Vi begynner å filme 6. januar, og vi jobber på alle fronter med manus, casting og produksjon. Fra nå går det i ett fram til sommeren, og vi skal spille inn åtte episoder.

- Med oss har vi kjernecasten fra sesong en og to. I tillegg kommer det en del nye spennende karakterer inn. Vi er nå inne i castingprosessen, og noen karakterer er enda ikke funnet opp, sier Kolbjørnsen.

Tatt tid
Også hos Rubicon sier de at det har tatt tid å få den nye sesongen i boks.

- Det har rett og slett vært store kontrakter, og det har vært mange parter involvert. NRK, Netflix, distribusjonssselskap og selfølgelig skuespillere. Dette er de største forhandlingene vi har hatt, og de har pågått siden i vår.

GLEDER SEG: Både NRK og produksjonsselskapet Rubicon er fornøyde med å få til en tredje sesong av den populære serien. Foto: Endre Vellene
GLEDER SEG: Både NRK og produksjonsselskapet Rubicon er fornøyde med å få til en tredje sesong av den populære serien. Foto: Endre Vellene Vis mer

Og selv om innspillingen enda ikke er i gang, sikter alle som lager serien på premiere allerede i løpet av 2014.

- Planen er å sende dette til høsten allerede, før jula 2014. Alt kan jo skje på en så stor produksjon, men vi sikter på før jul en gang, sier Rønning.

Hun er også glad med å ha fått med seg nye folk på laget, også bak kamera.

- Vi er glade for fått med flere gode kreatører. Øystein karlsen og Pål Bugge Haagenrud som skapte serien «Dag» er nå med og tar en bolk på regi og foto. Det er fint å få med friskt blod og nye hoder inn i dette, sier Kolbjørnsen.

NY SESONG: Foto: NRK
NY SESONG: Foto: NRK Vis mer