- Det blir et sippekor i år også

«Hver gang vi møtes»-artistene samlet for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VÅLER I ØSTFOLD (Dagbladet): - Mellom oss to har dette vært jævlig gøy så langt, gliser Morten Abel (49).

Han er på Kjærnes gård, like utenfor Moss, i godt selskap av artistkollegene Ole Paus (65), Lene Marlin (32), Magnus Grønneberg (45), Anita Skorgan (53), Marion Ravn (28) og Kurt Nilsen (33).

MARION RAVN. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
MARION RAVN. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

Sammen utgjør de det musikalske ensemblet i andre sesong av «Hver gang vi møtes».

Lover tårer Innspillingen av suksesserien har foregått i idylliske omgivelser siden mandag.

- Det har vært utrolig fine dager. Veldig lange dager. Vi begynner klokka sju om morgenen og holder gjerne på til etter midnatt. Det er gøy, intenst, nervøst og mye følelser, sier Ravn.

OLE PAUS. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
OLE PAUS. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

Sistnevnte var også en påfallende faktor ved forrige sesong. Førstesesongdeltagerne var ikke redde for å felle tårer på TV, det være seg Jan Eggum, Halvdan Sivertsen eller Bertine Zetlitz.

- Det blir et sippekor i år også. Det er umulig å unngå med oss sju. Paus, for eksempel, treffer midt i hjertet med sine tolkninger, sier Ravn og røper at hun sverger til vannfast mascara under innspillingsperioden.

- Mange vittige tunger Men det er slett ikke bare de musikalske opplevelsene som framkaller tårene hos den nye «Hver gang vi møtes»-gjengen.

LENE MARLIN. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
LENE MARLIN. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

- Vi ler så vi griner, forteller Anita Skorgan, og fortsetter:

- Jeg opplever en intens glede av å være sammen med disse hyggelige kollegene. Det er så mange vittige tunger.

KURT NILSEN. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
KURT NILSEN. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

Lene Marlin lover at det også er topp stemning blant musikerne også når kameraene har sluttet å gå.

- Vi kunne jo ikke vite hvordan det skulle bli på forhånd, men vi koser oss virkelig. Vi har til og med utviklet en egen humor, og det føles nesten litt leirskoleaktig, sier hun.

Abel overrasket Skorgan Felles for dem alle er at ingen av dem kjente samtlige av deltagerne fra før. Skorgan, eksempelvis, kjente Ole Paus fra før.

MAGNUS GRØNNEBERG. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
MAGNUS GRØNNEBERG. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

- Alle de andre har overrasket meg i positiv forstand. Man danner seg jo bilder av dem gjennom media, det er kjendislivets paradoks, men det har vært fint å se hvordan de ulike sidene utfolder seg etter hvert, sier Skorgan, og fortsetter:

- Mister Abel, for eksempel, han er en underfundighet av et svært begavet vesen. Også så morsom! Det visste jeg ikke.

Vurderingsrunde Skorgan forteller at hun er stor fan av serien, og tenkte «jippi, jippi, hurra, hurra» da hun ble spurt om å være med. Ingen vanskelig avgjørelse for den folkekjære artisten, med andre ord.

MORTEN ABEL.Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
MORTEN ABEL.Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

Abel måtte imidlertid gå et par mentale runder før han bestemte seg for å bare «go with it».

- Jeg har blitt eldre, og tenker at jeg hvis jeg vil, så kan jeg. Det er ikke sikkert at dette er riktig, men det handler litt om at de kanalene som brukes for å presentere musikk nå er annerledes enn før. Man må følge med litt på hva ungdommen gjør, flirer Abel.

Vil «bjuda på seg selv» CC Cowboys-vokalist Magnus Grønneberg så deltagelsen som en mulighet til å «bjuda på seg selv».

ANITA SKORGAN. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
ANITA SKORGAN. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

- Jeg har ikke vist fram huset mitt i noen blader og gidder ikke drite meg ut med Ivar Dyrhaug i «Beat for beat», men dette er jo ordentlig bra TV. Kanskje er det en ny ting nå som jeg er 45 år, at jeg trer fram i den offentlige sfæren og viser folk hvem «han duden med de låtene» er? undrer Grønneberg.

Musikeren betegner deltagelsen som «en glede og ære», og roser de andre musikerne for måten de løfter hverandre på.

Verre enn Mods-reunion Det å i innspillingsperioden skulle måtte gå på scenen hver dag og framføre ei låt foran et såpass respektabelt publikum, beskriver Abel som «verre enn å spille foran 25 000 på Viking stadion».

SESONG ÉN: I første sesong av «Hver gang vi møtes», var det Øystein Dolmen, Jan Eggum, Elvira Nikolaisen, Halvdan Sivertsen, Vinni, Anne Grete Preus og Bertine Zetlitz som tolket hverandre på TV 2-skjermen. Foto: Odd-Steinar Tøllefsen / TV 2
SESONG ÉN: I første sesong av «Hver gang vi møtes», var det Øystein Dolmen, Jan Eggum, Elvira Nikolaisen, Halvdan Sivertsen, Vinni, Anne Grete Preus og Bertine Zetlitz som tolket hverandre på TV 2-skjermen. Foto: Odd-Steinar Tøllefsen / TV 2 Vis mer

- Men på mange måter handler også «Hver gang vi møtes» og Mods-konserten mye om det samme. Jeg tenkte om begge deler at det er nå eller aldri. «La oss gjøre det», liksom. Jeg setter meg selv på prøve, sier Abel.

SESONG TO: Når TV 2 byr på gjensyn med konseptet våren 2013, er Morten Abel, Lene Marlin, Anita Skorgan, Kurt Nilsen, Magnus Grønneberg, Marion Ravn og Ole Paus med. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
SESONG TO: Når TV 2 byr på gjensyn med konseptet våren 2013, er Morten Abel, Lene Marlin, Anita Skorgan, Kurt Nilsen, Magnus Grønneberg, Marion Ravn og Ole Paus med. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer