DEBATT

Debatt: Arbeidsavklaringspenger (AAP) og NRK

Det blir feil når NRK blir angrepet for å ha en agenda

Debatten om arbeidsavklaringspenger er en viktig politisk debatt om hvilke ytelser samfunnet gir og om de tusener som står utenfor arbeidslivet.

NAV: Dette er en del av en løpende politisk debatt som er en av NRKs kjerneoppgaver, skriver NRK i et svar til kritikken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NAV: Dette er en del av en løpende politisk debatt som er en av NRKs kjerneoppgaver, skriver NRK i et svar til kritikken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Både NHO, NAV og flere forskere mener det er klare svakheter ved ordningen Arbeidsavklaringspenger (AAP) for unge under 30. Dette har NRK belyst i flere saker.

Én hovedinngang var et utspill fra NHO. Andre ganger dekker vi utspill fra LO, brukerorganisasjoner eller andre. Dette er en del av en løpende politisk debatt som er en av NRKs kjerneoppgaver.

Arve Kirkevik, styreleder i informasjonssenteret Hieronimus, kritiserer NRKs saker i Dagbladet. En lignende kritikk har også vært framført av Doremus Schafer og Majken Aune Olsen i annen kronikk. En hovedinnvending er at NRK har spist NHOs framstilling rått og ukritisk. Det stemmer ikke

NRK har fått tilgang til tall fra NAV som viser hvor unge under 30 år blir av etter at de slutter å få arbeidsavklaringspenger. Den statistikken viser at kun en tredel er i arbeid et halvt år etter at de ikke lenger omfattes av ytelsen. Sammen med innvendinger fra forskere og flere politikere gir dette et bredere bilde enn utspillet fra NHO. Dessuten har NAV selv tatt til orde for å kutte i støtten fordi det for mange lønner seg med AAP fremfor å jobbe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer