Det blir Hamsun-senter

Hamarøy vil få sitt omstridte Hamsun-senter, tegnet av den amerikanske arkitekten Steven Holl. Det synes nå klart, etter at kontrakten om forprosjektet ble underskrevet av partene i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Holl kom rett fra den suksessombruste åpningen av sitt nye museum for nåtidskunst i Helsinki - KIASMA - på fredag, og satte sin signatur på kontrakten under mellomlanding i Oslo på vei til New York. Styreleder for Hamsun-senteret - Randulf Gryt - er svært glad over at den årelange prosessen nå har kommet så langt, og ser med forventning framover. Gleden står også høyt i taket hos Holls norske arkitektkompanjonger - Niels Marius Askim og Lars Lantto, som nå setter i gang for fullt med sin del av oppgaven. Når forprosjektet kommer vel i havn, er det opp til den norske stat å oppfylle sine økonomiske forpliktelser til å ferdigstille bygget. Når det blir er noe usikkert, men Hamarøy - og Norge - kommer helt sikkert til å bli en attraksjon rikere med mesterarkitekt Steven Holls verk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer