Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hove Music Festival er konkurs:

Det blir ikke ny festival på Hove

Hove Music Festival oppgir sviktende billettsalg som årsak.

POPULÆRT Tusener på tusener besøkte Hovefestivalen i sin tid. Her i 2007. De lokale kreftene som satset på en ny festival på samme område er nå konkurs. Foto: Eirik H. Urke / Dagbladet
POPULÆRT Tusener på tusener besøkte Hovefestivalen i sin tid. Her i 2007. De lokale kreftene som satset på en ny festival på samme område er nå konkurs. Foto: Eirik H. Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye Hove Music Festival, skapt av Arendals-firmaet Seaside Production AS, er konkurs. Nyheten kommer bare en uke før gjester og artister skulle innta festivalområdet. Dermed blir det ingen ny festival på Hove utenfor sørlandsbyen.

Det melder festivalen på egne hjemmesider i dag. Uttalelsen er ikke signert av en enkeltperson:

«Hove Music Festival har i dag måttet gi opp målet om å arrangere musikkfestival i 2019. Styret måtte stoppe videre forberedelser, og det er utelukkende sviktende billettsalg som gjør det vanskeliggjør fortsatt drift. Å arrangere festival er en lidenskap og i hele organisasjonen er vi svært lei oss for dette utfallet.

Det er lagt ned et stort antall timer i forberedelser – fra frivillige, lokalsamfunn og mange dyktige festivalfolk. At publikum nå ikke får oppleve dette arrangementet beklager vi på det sterkeste. Selskapet har tirsdag 18. juni 2019 levert inn begjæring om oppbud. Videre behandling av verdiene i selskapet vil bli styrt av bobestyreren.»

LYSTGASS: Gasspatroner som er ment for å brukes i kremsprøyter ligger strødd utover festivalcampene på Roskildefestivalen i Danmark. Reporter: Sofie Braseth / Video/redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Kan ikke svare på pengekrav

Dagbladet har vært i kontakt med pressesjef Petter Toldnæs, som viser til at det er styreleder Brynjar Løkke som uttaler seg i saken. Det har ikke lykkes Dagbladet å få tak i Løkke.

På hjemmesiden opplyses det om at de ikke kan svare på om penger betalt for billett og camping vil returneres. Dersom det blir tilfellet, vil refusjon av billettpenger tilbakeføres til kortet som ble benyttet ved bestilling, står det.

Det var NRK Sørlandet som først omtalte saken. Dagbladet har tidligere skrevet om et millionkrav fremmet mot selskapet av britiske Festival Republic, som mislikte at nye aktører arrangerer festival på Hove på Tromøy. Navnet klinget for likt Hovefestivalen som ble arrangert på samme sted fram til 2014, hevdet de.

- Sa at det ikke stemte

Det er ikke gjort kjent at millionkravet har noe å gjøre med konkursen.

- Det er bobestyrer som håndterer det økonomiske oppgjøret, skriver festivalen.

VG melder at de har vært i kontakt med festivalsjef Marius Berge Amundsen tirsdag kveld, etter å ha mottatt tips om at Hove Music Festival var konkurs. Han sa da at det ikke stemte, skriver avisen.

- Disse opplysningene kjenner jeg ikke til. Jeg har ikke hørt noe fra styreleder, sa Amundsen til VG.

FLORERER: Tenåringer som sniffer kokain i teltene sine, åpenlyst røyking av marihuana og smugling av MDMA i vagina. Roskildefestivalen i Danmark florerer av narkotiske stoffer. Reporter: Sofie Braseth / Video/redigering: Ørjan Ryland Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kultur/geena-25-gjemte-mdma-i-underlivet-pa-vei-inn-pa-roskildefestiva... Vis mer

- Ny profil

Hovefestivalen på Tromøy utenfor Arendal var i mange år Norge største festival. I 2014 ble den lagt ned. Fem år seinere ville imidlertid lokale krefter satse på å arrangere en ny musikkfest på samme område.

28. og 29. juni i år skulle norske og internasjonale artister som Bjørn Eidsvåg, Jason Derulo, Ina Wroldsen, Klovner i kamp, Alesso, Robin Schultz og Jarle Bernhoft på scenen i idylliske uteområder på Sørlandet.

Pressesjef for Hove Music Festival, Petter N. Toldnæs, har uttalt til Dagbladet at de har vært tydelige på at dette er en ny festival som ikke har noe med den gamle Hovefestivalen å gjøre.

- Vi har startet opp i egne kanaler og med eget navn og med en ny type festival med ny profil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!