Det blir likevel stand-up utdeling på Komiprisen

NRK snudde etter komikerkritikk.

OPPGITT: Da det tidligere i sommer ble kjent at Komiprisen droppet kategorier for stand-up-komikere var Terje Sporsem skuffet. Nå er kategorien gjeninnført, og Sporsem er nominert. Foto: Stella Pictures
OPPGITT: Da det tidligere i sommer ble kjent at Komiprisen droppet kategorier for stand-up-komikere var Terje Sporsem skuffet. Nå er kategorien gjeninnført, og Sporsem er nominert. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Komitéen har tatt kritikken til etterretning, og vi har bestemt oss for og gjeninnsette kategorien Årets beste stand-up-utøver i årets utdeling, skriver prosjektleder for Komiprisen, Stian Malme, i en pressemelding.

Droppet stand-up
Tidligere i sommer ble det kjent at NRK droppet kåringen av årets standupkomikere. I stedet skulle stand-up komikerne inkluderes i andre kategorier.  Flere komikere raste da mot NRK, og mente NRK ikke respekterte stand-up-scenen.

- Dette er en skandale. Da jeg fikk vite det tenkte jeg bare «hva i all verden?», sa komiker Terje Sporsem til Dagbladet da.

Sporsem vurderte om han skulle boikotte prisen.

- Jeg tror komiprisen er på vei til å utspille sin rolle, jeg har pratet med andre som mener det har blitt en tullepris, sa han.

- Gledelig
Nå er derimot Sporsem fornøyd med at NRK har snudd.

- Det er tydelig at det hjelper å kjefte i media. Vi var usikre på om vi skulle gjøre det, men vi syntes det var så trist at NRK droppet kategorien. Derfor er det veldig bra at NRK nå sier at «sorry, vi dreit oss ut».

Ikke nok med at prisen nå er tilbake på utdelingen, Sporsem er også nominert i kategorien «Årets beste stand-up-artist».

- Jeg er usikker på om det er fordi jeg kjefta i pressen. Nå skal jeg prøve samme på Amanda-komitéen, så kanskje jeg blir nominert der også, sier Sporsem og ler.

- Jeg blir alltid litt irritert når folk disser bransjen. Det syntes de gjorde da de fjerna prisen. De siste åra har norsk stand up blitt mye bedre enn ryktet tilsier. Vi har tøffe politiske komikere som tørr å sette dagsorden i mye større grad enn tidligere. Når det skjer nye ting i humorbransjen er det i på stand-up scenen det skjer, sier Sporsem, og gjentar:

SNUR: NRK og prosjektleder for Komiprisen, Stian Malme, snur og gjeninnfører en kategori for årets stand-up-komiker. Foto: Anders Grønneberg
SNUR: NRK og prosjektleder for Komiprisen, Stian Malme, snur og gjeninnfører en kategori for årets stand-up-komiker. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Det er veldig gledelig at NRK tok inn igjen prisen.

Respekt
Også komiker Ørjan Burøe mente NRK ikke tok stand-up-komikernes jobb seriøst.

- Det burde stå mer respekt av det vi gjør, siden vi lager manus, regi og alt slikt selv. Vi reiser til de bittesmå stedene i Norge som ikke har kulturscener og gjør humor allment, sier han.

Komiprisen går av stabelen lørdag 24.august kl.20:55, direkte fra Chat Noir i Oslo. Linn Skåber og Thomas Seltzer er programledere.

De nominerte til kategorien «Årets stand-up-artist» i år er Anne-Kat. Hærland, Christine Koht og Terje Sporsem.

KOMIKER: Ørjan Burøe. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix .
KOMIKER: Ørjan Burøe. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix . Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer