Det blir litt «glætt»

... selv om «Fyrsten» er intelligent og velskrevet.

HÅRGELÉTHRILLER: Det er ikke lett å skrive politisk satire etter Anonym. Men Henrik Langeland får det til på sitt vis. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HÅRGELÉTHRILLER: Det er ikke lett å skrive politisk satire etter Anonym. Men Henrik Langeland får det til på sitt vis. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE : Det er en risikosport å skrive oppfølger til en så stor suksess som «Wonderboy». Langeland har da også uttalt at det aldri kom til å skje. Han må likevel ha falt for fristelsen, for nå er den her. Boka med den ikke upretensiøse tittelen «Fyrsten», som attpåtil åpner med et Machiavelli-sitat.   Det kunne gått riktig galt. Det gjør det ikke, i en roman der Langeland til og med spår utfallet av høstens valg. Det skulle ikke forundre meg om han får rett.    

Handlingen er lagt til sommeren 2013, og avsluttes ved stortingsvalget i september. En lettere gråhåret, plettfri George Clooney-aktig Christian von der Hall har ganske møysommelig og i det skjulte, bygget seg opp etter skilsmisse og konkurs. Han driver det mektige og  myteomspunne PR-byrået Hall Consulting, som blant annet jobber for Jens og Jonas. Nå skifter han side, og skal hjelpe Høyre å vinne valget. Det i et politisk Norge styrt av retorikk, utpressing og informasjonsfiksing. Der Kjetil Try er Ap`s viktigste politiske strateg, og Dagsrevyens Nina Owing ordrett leser opp PR-byråenes pressemeldinger.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer