- Det blir litt som om Norge skulle ha vunnet fotball-VM

Flere norske kunsteksperter skal være tilstede når «Skrik» auksjoneres bort onsdag.

- VIKTIG BEGIVENHET: I tillegg til «Skrik»-selger Petter Olsen, skal en rekke norske kunsteksperter og Munch-entusiaster til New York for å følge verket til ny eier. Bildet er fra da et Monet-maleri ble auksjonert bort i London i februar. Foto: Carl Court / AFP / Scanpix
- VIKTIG BEGIVENHET: I tillegg til «Skrik»-selger Petter Olsen, skal en rekke norske kunsteksperter og Munch-entusiaster til New York for å følge verket til ny eier. Bildet er fra da et Monet-maleri ble auksjonert bort i London i februar. Foto: Carl Court / AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når «Skrik» auksjoneres bort fra Sotheby's i New York onsdag 2. mai, er det ikke bare milliardærer og interessenter på plass i salen.

Dagbladet kjenner til at bildets eier Petter Olsen skal til New York, men han er langt ifra den eneste nordmannen. Også en stor gruppe norske kunsteksperter og Munch-tilhengere reiser bort.

- Det er den mest spektakulære auksjonen vi kan oppleve, en historisk begivenhet. Det blir litt som om Norge skulle ha vunnet fotball-VM, ler Knut Forsberg, daglig leder av Blomqvist Kunsthandel.

- Håper på milliarden - For min del er det er både viktig og morsomt å overvære auksjonen. Særlig når det har potensial til å bli det dyreste bildet omsatt noensinne. Jeg har stor tro på at det blir solgt, og håper at det vil nå én milliard kroner, sier Forsberg.

Hans Richard Elgheim, auksjonarius ved Grev Wedels plass Auksjoner, refererer til den kommende auksjonen som «den største begivenheten i kunstmarkedet på mange år».

- Det er «once in a lifetime» man får denne muligheten. Jeg skal være tilstede. Jeg vil gjerne se dette på nært hold , sier Hans Richard Elgheim, auksjonarius ved Grev Wedels plass Auksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer