- Det blir neppe en romantisk komedie

«Max Manus»-regissørene har to nye prosjekter på gang.

HELT: Akel Hennie (33) har gjort eventyrlig suksess i rollen som Max Manus. Nå er han belønnet med en Amanda-nominasjon for innsatsen.
HELT: Akel Hennie (33) har gjort eventyrlig suksess i rollen som Max Manus. Nå er han belønnet med en Amanda-nominasjon for innsatsen.Vis mer

|||«Max Manus»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg hadde en stor dag på jobben onsdag formiddag. Storfilmen deres ble nominert til 10 av de 19 Amanda-prisene, som skal deles ut under filmfestivalen i Haugesund i august.

Nå røper regissør-duoen at de ikke slår seg til ro med «Max Manus»-suksessen, men allerede jobber med nye filmer.

- Vi har to nye prosjekter på gang, som vi håper å kunne komme i gang med så fort som mulig, sier Rønning til Dagbladet.no

Kanskje til utlandet

Stort mer enn det ønsker ikke han eller Sandberg å si om prosjektene på nåværende tidspunkt.

- Vi liker ikke å gå ut og selge filmer før vi vet at de blir noe av.

- Blir det vanskelig å omstille seg etter «Max Manus»? Det må jo være litt nedtur hvis dere må gå fra en krigsfilm til 50 millioner til f.eks en romantisk komedie med et norsk standardbudsjett på en tredjedel?

- Ikke noe vondt om den sjangeren, men vi kan vel trygt si at det ikke blir noe sånt. Vi har fått smaken på det amerikanerne kaller «event movies»: Storfilmer som det er så høye forventninger til at de blir regnet som en stor hendelse, sier Rønning.

I motsetning til mange av deres norske regissørkollegaer har Rønning og Sandberg allerede prøvd seg i utlandet. Deres første langfilm var «Bandidas» med Hollywood-stjernene Penélope Cruz og Salma Hayek i hovedrollene.

- Vi snuser også på et prosjekt i utlandet, så det er mulig det blir en svipptur ut før vi kommer tilbake igjen, sier Sandberg.

Deler æren

«Max Manus» har nå solgt nærmere 1,2 millioner kinobilletter i Norge. Med 10 Amanda-nominasjoner er det åpenbart at også fagfolk vet å verdsette håndverket til Rønning og Sandberg.

Duoen er ikke bare nominert for beste regi, men filmen deres kan også vinne priser for beste foto, beste manus, beste scenografi, beste klipp, beste lyddesign - i tillegg til beste film.

Som om ikke det er nok er Aksel Hennie nominert til beste hovedrolle, mens Nicolai Cleve Broch og Agnes Kittelsen er nominert for birollene sine.

- Utrolig morsomt og en utrolig lettelse, selv om vi egentlig kom hit i dag uten noen spesielle forventninger. Etter at vi fikk et så enormt kinobesøk, har vi tatt alt annet som en bonus, men 10 nominasjoner understreker uansett hvor mange dyktige mennesker som har vært med i alle ledd for å lage denne filmen.

DUO: Joachim Rønning og Espen Sandberg (t.h.) stikker kanskje til utlandet for å lage sin neste film. Hvorvidt Aksel Hennie (t.v.) blir med får tiden vise.
DUO: Joachim Rønning og Espen Sandberg (t.h.) stikker kanskje til utlandet for å lage sin neste film. Hvorvidt Aksel Hennie (t.v.) blir med får tiden vise. Vis mer