BAD GUY: Danske Mads Mikkelsen har etablert seg som et solid Hollywood-navn de seineste åra. Nå blir han skurk i nok en storfilm. foto: Gjermund Jappée/Dagbladet
BAD GUY: Danske Mads Mikkelsen har etablert seg som et solid Hollywood-navn de seineste åra. Nå blir han skurk i nok en storfilm. foto: Gjermund Jappée/DagbladetVis mer

- Det blir skidgøy!

Onde Mads Mikkelsen (44) gleder seg til å ta knekken på de tre musketerene i ny film.

||| CANNES (Dagbladet):

Filmkarakterer har det med på bli gjenfødt i Hollywood. Har noen vært borte lenge nok fra det store lerretet kan du banne på at de snart kommer tilbake i en ny og oppdatert versjon.

Nå er det de tre musketerer som skal ri igjen.

Og med Mads Mikkelsen i rollen som den onde håndlangeren Rochefort får de denne gang skandinavisk motstand å bryne seg på.

- Det blir skidgøy, gliser Mikkelsen på klingende dansk når Dagbladet treffer ham i et trekkfullt telt langs stranda i Cannes.

Tarantino-skurk som sjef

Om de tre musketerene synes Mikkelsen, som sist slaktet vikinger for fote i «Valhalla Rising» er skummel, skal de bare vente til de ser sjefen hans.

Kardinal Richeliu skal spilles av Christopher Waltz, som dro hjem en Oscar for innsatsen som kalkulerende jødejeger i Tarantinos «Inglourious Basterds».

- Jeg er hans høyre hånd og utfører hans ordre. Han er helt perfekt for den rollen.

Med seg i filmen får Mikkelsen noen gamle kjente. Musketerene skal spilles av Ray Stevenson, Luke Evans og Matthew Macfadyen, mens Logan Lerman skal spille D?Artagnan.

- Luke spilte jeg sammen med i «Clash of the titans», og Ray Stevens og jeg jobbet sammen for mange år siden. Det er en stor filmverden der ute, så det er veldig morsomt å treffe igjen folk jeg har jobbet med før.

Som nesten alt annet i disse dager, skal filmen lages i 3D. Med planlagt premiere neste sommer, ble innspillingen nylig flyttet fram en måned, og skal nå starte i august.

God gammeldags action
Sist musketerene herjet som verst på kino, var på 90-tallet, da de først ble anført av en smålubben Kiefer Sutherland, så av en aldrende Jeremy Irons.

Når historien deres nå skal fortelles for en ny generasjon, skal det derfor gjøres ettertrykkelig.

For Mikkelsens musketer-film er nemlig ikke den eneste som kommer. Også Doug Liman skal regissere en film om de tre heltene med planlagt premiere neste år, skriver Collider.

Selv om to filmer om den kårdesvingende trioen borger for at én av dem kommer til å bli stående som taperen, er Mikkelsen sikker på at det ikke vil bli hans.

- Vi skal ikke lage noe dypt drama, men en underholdende spenningsfilm. Jeg har ikke lest bøkene, men jeg har jo sett mange av de tidligere filmene, og den jeg alltid har syntes var den beste, er den med Gene Kelly. Det er en svært sjarmerende film, og det er en slik film vi skal lage.