- Det blir uvant med hold-in-truse og masse sminke hele tida

Ida Fladen, Guri Solberg og Gunhild Dahlberg er klare for årets «Sommertid».

(Dagbladet): - Det blir uvant for meg å gå med hold-in-truse og masse sminke hele tida. Det er en grunn til at jeg har vært på radio så lenge, for jeg er jo egentlig ikke så god på sminke og stæsj. Men dette kommer uansett til å bli veldig gøy, sier Gunhild Dahlberg.

Den 16. juni har TV2 premiere på det faste sommerprogrammet «Sommertid», som i år skal sendes direkte fra en flytebrygge utenfor Aker Brygge i Oslo. Dagbladet kan nå avsløre at årets programledere blir Ida Fladen, Guri Solberg og Gunhild Dahlberg.

- Jeg kjenner Gunhild ganske godt fra før. Ida har jeg stalket så mye på sosiale medier, fordi jeg har vært så fan av prosjektene hennes, så jeg føler egentlig jeg kjenner henne også, sier Guri Solberg og ler.

Gjengen forteller at programmet fortsatt vil inneholde live-musikk, aktuelle intervjuer og flere innslag, men at det naturligvis vil bli et litt annerledes program med nye programledere. De skal alle tre bytte på å gjøre intervjuer og lage innslag - noen ganger sammen og andre ganger hver for seg.

- Alt er ikke spikra, men vi har en veldig god følelse og håper å lage lettbeint god stemning, sier Ida Fladen.

Skal bade Men én ting er i hvert fall sikkert. Seerne kommer nok til å få se Ida Fladen ta en dukkert i løpet av sommeren.

- Å bade er min favorittaktivitet i hele verden og jeg skal definitivt bade på direkten. Om jeg finner en badedrakt som er dekkende nok, da. Kanskje jeg kan gjøre noen intervjuer ute i vannet. Det hadde vært kult, sier hun.

Guri Solberg er den med mest erfaring fra direktesendt tv, mens Ida Fladen og Gunhild Solberg har lengst fartstid i radio. Mens Ida og Gunhild sier de har tenkt til å hvile på Guris erfarne skuldre, håper Guri å lære seg å bli litt mindre «tv-ete».

- Både Gunhild og Ida er veldig flinke til å være lite «tv-ete» på tv. Man har lett for å bli veldig ordentlig når man får et kamera i fjeset. Jeg håper jeg kan lære å bli litt mindre «tv-ete» av å være med denne gjengen, sier hun.

- Jeg tror kanskje at vi har fått denne jobben nettopp fordi vi er sånne typer som ikke er så strigla. Vi plumper gjerne litt utti med ting. Jeg vil at det skal bli litt sånn rorbu-stemning på brygga og at vi får med oss publikum på det, sier Gunhild.

I fjor var det Katarina Flatland og Øyvind Fjeldheim som ledet det populære sommerprogrammet. Fjeldheim har vært programleder helt siden oppstarten.

Ta permanent - Det er litt skummelt å skulle ta over etter en som er så folkekjær fyr, som har ledet programmet så lenge. Men vi skal gjøre vårt beste, også kan kanskje en av oss ta permanent, sier Gunhild og får støtte fra Guri:

- Vi bør jo egentlig invitere Øyvind Fjeldheim på en middag for å få noen tips. Det hadde jo uansett vært veldig hyggelig, sier hun.

Ingen av damene er spesielt nervøse for noe allerede nå, men de tror nervene vil melde seg litt nærmere sendingene.

- Jeg er jo kløna i gjengen, så jeg er redd for å snuble, falle og si feil ting. Det jeg er mest redd for er å si noe skikkelig feil i et intervju, for eksempel med en politiker. Tenk om jeg skal introdusere en politiker fra Høyre, også sier jeg at han eller hun representerer Venstre. Det hadde vært sykt flaut, sier Fladen.