Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det blir veldig blodige affærer

Lover sjokkerende scener i «Game of Thrones».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag lanserte HBO en videosnutt med nye avsløringer om hva fjerde sesong av dramaserien «Game of Thrones» vil by på.

Den 15 minutter lange videoen, som heter «Game of Thrones Fire And Ice: A Foreshadowing», viser ikke bare bruddstykker som i grove trekk former konturen av hva vi vil se i neste sesong.

Den åpner også dørene inn til kulissene, hvor blant annet flere av skuespillerne forteller om reaksjonene de fikk ved nest siste «Game of Thrones»-episode i tredje sesong, som også blir kalt for den hittil mest sjokkerene episoden i serien.

- Jeg ble helt revet i biter da jeg forsto hva som ville skje, jeg gråt, sier skuespiller Gwendoline Christie, som spiller androgyne Brienne.

«The Red Wedding» Scena hun referer til er den kjente «The Red Wedding», som dreier seg om bryllupet til Catelyn Starks bror Edmure Tully og Lord Walder Freys datter Roslin Frey.

Vielsen ble tilsynelatende satt i stand for å plastre sammen forholdet mellom de to familiene etter at Catelyn Starks sønn, Robb Stark, giftet seg med ei annen jente i stedet for å gifte seg inn i Frey-klanen, slik han hadde lovet. 

Den forsmådde Frey-familien glemte imidlertid ikke Starks svik, og i «The Red Wedding» ender bryllupet med at de massakrerer Robb Stark, hans gravide kone, hans mor Catelyn Stark og nesten 3500 av undersåttene deres under det storslåtte bryllupet.

Mer blod Regissør av serien, David Benioff, avslører imidlertid at sesong fire vil by på langt blodigere scener.

- De mest sjokkerende scenene i hele serien kommer i slutten av denne sesongen. Det blir veldig blodige affærer, sier Benioff, og beskriver det hele som et spill, hvor ingen vet hvem som blir den neste til å få hodet sitt avkappet.

Han mener at det som skiller den nye sesongen fra de tidligere, er at ting går mye raskere for seg.

I videoen forteller også skuespillerne hva de liker i den nye sesongen, og hvilken karakter de liker best.

Karakteren de derimot hadde minst til overs for, var samstemt Joffrey Baratheon.

- Det er moro å spille en så hatet og inspirerende karakter. Det å få folk til å reagere er veldig tilfredsstillende. Det er fint å få folk til å hate deg, sier Jack Gleeson, som spiller karakteren.

Han, blant flere av de kjente «Game of Thrones»-fjesene, vil vi få se mer av den 6. april, når serien slippes på HBO.

Hele Norges coronakart