Det bor en liten Lothepus i oss alle i denne nasjonen av farmere

Jeg kjenner minst fem her på jobben, tolv i forskjellige band og forlag og minst 17 fra hjembygda. Pluss en fotograf.

VINNERSKALLEN: Lothepus fra Odda hadde lett match under Farmen Kjendis. Foto: Lars Eivind Bones
VINNERSKALLEN: Lothepus fra Odda hadde lett match under Farmen Kjendis. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lothepus, født 1969 i Odda (samme sted som forfatter Frode Grytten) ble en verdig vinner av Farmen kjendis. Han var skarpest da det gjaldt som mest i finalen, og med tanke på hvem han konkurrerte mot var dette egentlig lett match, selv om han ble sliten, fordi han er og blir en vinnerskalle. Det sier han selv også, skytebasen, som ikke felte ei tåre.

Og, vinnerskaller er det denne lettvekternasjonen virkelig trenger. Norge står som kjent på kanten av stupet fordi vi har latt oss dille og dalle med siden 1974/75. I Lothepus har vi ynkelig mannfolk noe å strekke oss etter. Du må klare å være fysisk sterk, kombinert med å beholde den nødvendige roen i hardt pressende situasjoner (matlaging eller er det Anno?)

Farmen framstår som en moderne versjon av, ja la oss smelle til og hyle «Bygmester Solness». Nei, «Hamlet». Det er jo så populært å trekke både Ibsen og Shakespeare inn i vår egen tid, det gjøres jo da også over en lav sko av norske flinkiser hele tiden, og vi vil gjerne framstå som flinke, og særs folkelige, så vi sier derfor: Lotehpus er vår tids Peer Gynt. Lothepus har vært ute både ei og to vinternetter tidligere, blant annet i TV-serien Fjorden Cowboys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer