Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Det bor en liten Lothepus i oss alle i denne nasjonen av farmere

Jeg kjenner minst fem her på jobben, tolv i forskjellige band og forlag og minst 17 fra hjembygda. Pluss en fotograf.

VINNERSKALLEN: Lothepus fra Odda hadde lett match under Farmen Kjendis. Foto: Lars Eivind Bones
VINNERSKALLEN: Lothepus fra Odda hadde lett match under Farmen Kjendis. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Meninger

Lothepus, født 1969 i Odda (samme sted som forfatter Frode Grytten) ble en verdig vinner av Farmen kjendis. Han var skarpest da det gjaldt som mest i finalen, og med tanke på hvem han konkurrerte mot var dette egentlig lett match, selv om han ble sliten, fordi han er og blir en vinnerskalle. Det sier han selv også, skytebasen, som ikke felte ei tåre.

Og, vinnerskaller er det denne lettvekternasjonen virkelig trenger. Norge står som kjent på kanten av stupet fordi vi har latt oss dille og dalle med siden 1974/75. I Lothepus har vi ynkelig mannfolk noe å strekke oss etter. Du må klare å være fysisk sterk, kombinert med å beholde den nødvendige roen i hardt pressende situasjoner (matlaging eller er det Anno?)

Farmen framstår som en moderne versjon av, ja la oss smelle til og hyle «Bygmester Solness». Nei, «Hamlet». Det er jo så populært å trekke både Ibsen og Shakespeare inn i vår egen tid, det gjøres jo da også over en lav sko av norske flinkiser hele tiden, og vi vil gjerne framstå som flinke, og særs folkelige, så vi sier derfor: Lotehpus er vår tids Peer Gynt. Lothepus har vært ute både ei og to vinternetter tidligere, blant annet i TV-serien Fjorden Cowboys.

Han har også gitt ut et par album, «Sallaren» og «Cowboyhjarta», med låter som Utedassen, To steg fram og tri attende og Veraparing. Nå er det enkelte som lurer på hvem denne Lothepus egentlig er, til dem sier vi med klokkeklar røst: Hvem faen er dere? Vi er alle litt Lothe og litt pus, dette selv om du ikke møter dem altfor ofte i de litterære salonger, hagefester eller der selvgode akademikere ferdes, men går du tett nok innpå de fleste nordmenn, de som er ærlige vel å merke, finnes det spor av Lothepus. Med og uten rallarhatt.

Farmen Kjendis er en suksess med de små og store mysterier som utspiller seg på en fin gård. Vi nordmenn nedstammer jo fra fiskere, bønder og fangstfolk. I Farmen få vi et innblikk i en verden vi ikke ønsker å se, men som det er mest av. Farmen tar temperaturen på vårt samfunn. Farmen er Skavlan helt uten Fredrik. Norge Rundt på speed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling