Det brygger opp til krig for Katniss Everdeen

Se ny «Hunger Games»-trailer!

(Filtermagasin.no): Uansett hva temperaturen sier, kalenderen er godt på vei inn i høstmørket.

Og det betyr at det snart kommer en «Hunger Games»-film, på samme måte som det nå har gjort siden 2012.

Brygger til krig I den nest siste av de fire planlagte filmene om Katniss Everdeens (Jennifer Lawrence) innsats i «The Hunger Games» brygger det nå opp til krig.

På den ene siden er hun gallionsfigur for klasseopprøret, på den andre siden er hennes tidligere venn Peeta (Josh Hutcherson) tydlig blitt et verktøy for autoriteten.

- Det er tingene vi elsker høyest som ender opp med å drepe oss, er president Snow (Donald Sutherland) sine visdomsord til sin største fiende - den unge kvinnen som kjemper mot hans styre i det dystopiske landet Panem.

Hoffman er med Rollen til avdøde Phillip Seymour Hoffman er fremdeles med, men det er ikke helt avklart i hvor stor grad han vil påvirke den kommende filmen.

En tydelig forskjell fra bøkene er iallfall klar - Effie Trinket (Elizabeth Banks) har sluttet seg til kampen, noe hun ikke gjør i den opphavelige historien.

Regi er ved Francis Lawrence («I Am Legend») som tok over arbeidet til Gary Ross etter den første filmen. Manus er ved Danny Strong (som du kanskje husker som Jonathan fra «Buffy»?) og Peter Craig (som stod bak manuset på Ben Afflecks «The Town»).

«The Hunger Games: Mockingjay - part 1» får norsk premiere den 19. november - og blir fulgt opp av «... part 2» i november 2015.

Sjekk ut alle Filters streamingtips!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.