«Det den mannen har mellom hendene er ikke en gitar, men en bombe!»

Hele det russiske folk vil i månedene framover ære en visesanger- og dikter som offisielt ikke eksisterte mens han levde.

DEN FARLIGSTE: Vladmir Semjonovitsj Vysotskij døde 42 år gammel i 1980. 25 januar ville han fylt 80 år. Vysotskij var den farligste opposisjonelle i landet, ifølge Leonid Bresjnev. Foto: NTB Scanpix
DEN FARLIGSTE: Vladmir Semjonovitsj Vysotskij døde 42 år gammel i 1980. 25 januar ville han fylt 80 år. Vysotskij var den farligste opposisjonelle i landet, ifølge Leonid Bresjnev. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I månedene framover vil ett sjeldent stort 80-årsjubileum bli feiret overalt i bygder og byer i Russland, langt inn i den minste avkrok i Sibir. I løpet av sin karriere fikk han aldri laget en studioinnspilling eller konsert i Sovjet med musikere av eget valg.

Vladmir Semjonovitsj Vysotskij døde 42 år gammel i 1980. 25 januar ville han fylt 80 år.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer