KJEDELIGE POSTKORT: Gunnhild Øyehaug skriver blant annet om den fantastiske boka «Boring Postcards» i sin nyeste bok. Men, som kjent, et postkort sendt, er bedre enn taushet. Foto: Agnete Brun
KJEDELIGE POSTKORT: Gunnhild Øyehaug skriver blant annet om den fantastiske boka «Boring Postcards» i sin nyeste bok. Men, som kjent, et postkort sendt, er bedre enn taushet. Foto: Agnete BrunVis mer

Analyse

Det du såg, burde vere det du fekk?

I dag lar vi deg slappe av i skyggen med et utdrag fra Gunnhild Øyehaugs nyeste bok «Miniatyrlesninger». Husk å sende et dårlig postkort hjem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I periodar då ein blir oppgitt og lei av den stadige debatten om forholdet mellom fiksjon og verkelegheit i den samtidige litteraturen, der det blir leita opp fedres gravferdsprogram for å triumfere med at den litterære farsfigurens gravferd er autentisk og har hendt i røynda (når forfattaren av boka prøver å hevde at dette er ein roman), og der tidlegare ektepar kranglar offentleg om i kor stor grad det som er skrive om dette moglege eller ikkje moglege tidlegare ekteskapet i ektemannens roman om eit ekteskap, viser til eit sant ekteskap, eit ekteskap frå verkelegheita, ekteskapet deira, er det godt å ha ei biletbok som heiter Boring Postcards.

Dette er kort og godt ei samling ekte postkort som ein har kunna kjøpe i Storbritannia på det eg utifrå bileta har kome fram til må vere på 60- og 70-talet. Dersom ein til dømes var på biltur i Stoke, kunne ein få kjøpe eit postkort frå ei tom sjukehuskantine der ein skimtar to tilsette bak disken. Vi ser hovudsakeleg eit glatt linoleumsgolv, tomme kantinebord, stolar i gult, raudt og blått. På baksida av denne boka kan ein lese kva kritikarar har meint om henne, til dømes at ho langt frå å vere keisam er ein underleg effektiv kommentar til etterkrigstidas britiske arkitektur, sosiale liv og identitet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn