Det ekleste jeg vet

I går kveld begynte Fear Factor på TV3. Det var en usedvanlig kvalm opplevelse.

Det var ikke bare trønderen Geir Ove Hagen som følte for å brekke seg da han måtte bite av hodet på to store neshornbillelarver og tygge dem i seg.

For «cocktailene» som ble servert i TV3s nye program Fear Factor var vel det ekleste og mest uappetittlige som er vist i et norsk TV-program noen gang.

Det var heller ikke særlig deilig å se Gunnar Hemming tygge en hær med larver - én etter én. Eller da Anette Jacobsen tømte i seg et glass med meitemark.

I hvert program møter vi tre kvinner og tre menn som skal gjennomføre tre forskjellige oppgaver.

Første oppgave i kveldens program var å klatre opp en 17 meter høy påle, og hoppe bort til en trapes. Du behøver ikke akkurat ha nerver av stål for å gjøre noe slikt, og jeg tror ikke det var så mange av seerne som holdt pusten. Neste stunt var altså cocktailen, mens Gunnar Hemming ble kåret til vinner etter balansegang på en stålbjelke 30 meter oppe i lufta.

Var det ikke egentlig litt kjedelig? Det som ikke var ekkelt, mener jeg?

TV3 har sikkert klart å støte fra seg noen seere i den kvalmeste sekvensen jeg har sett på TV siden en av Jackass-gutta spiste rå egg, kastet opp i en stekepanne, lagde omelett og spiste den.

Men det er ingen overraskelse om Fear Factor blir en suksess. Vi er noen rare skapninger, vi TV-seere.Si din mening om Fear Factor!

Et lite herremåltid?
Premien i Fear Factor er usle 75 000 kroner.<br>- Gå bananas med cash, nå, sa programleder Christer Torjussen til vinneren Gunnar Hemming (t.v.).<br>- Nja, bananas og bananas, svarte en litt mer nøktern Hemming.