«Det eneste jeg liker bedre enn hvalkjøtt er nakne menn»

Ida Maria fikk New York til å gå amok.

NEW YORK (Dagbladet.no): - Herregud, så sinnsykt fett! De hoppet jo opp og ned! Jeg hadde aldri trodd det skulle bli sånn! Det virket jo som om de hadde hørt låtene mine før, sier Ida Maria Børli Sivertsen (22) til Dagbladet.no.

Det er ikke alltid lett å skulle spille for publikum under musikkfestivalen i CMJ i New York. Byens innbyggere er kresne, hvis de ikke liker det de hører, ja da stikker de bare videre til neste konsert. Det er tross alt over to hundre av dem om dagen.

Men hvis derimot synes det de hører er bra, har de heller ikke noen problemer med å vise det. Noe Ida Maria så absolutt merket da hun spilte på The Knitting Factory. Amerikanerne digget Ida Marias hardkjørrock og scenedeklareringer om at «det eneste jeg elsker mer enn hvalkjøtt er nakne menn».

Nå ligger hun på en brisk backstage. Svettene renner, blemmete gitarfingre blør, men alt er bare bra fordi New York har vist seg å være bedre enn forventningene.

- Det er første gang vi spiller i New York, det er første gang jeg ER i New York. Jeg går bare rundt og ser på skyskrapere. Det er som å være i en film, sier hun.

Ida Maria skal spille flere konserter på CMJ, men sammen med Sørumsands-tenåringene Monomen deltok hun i går på en klubbkveld arrangert av Øyafestivalen og Oh My Rockness.

Dessuten skal hun slå flere fluer i en smekk. Singelen «Oh My God! » slippes i England i disse dager, albumet, som er produsert av finnen Timo Räisänen og svensken Hans Olsson, slippes neste år, og lørdag blir det musikkvideoinnspilling i Brooklyn.

- Den skal spilles inn av Andreas Nilsson, som blant annet har laget musikkvideoer for The Knife. Han har en utrolig kreativ tilnærming. Vi har ikke lyst til å gjøre noe fancy, så videoen kommer nok til å dreie seg rundt en live-situasjon, sier Ida Maria.

PUH: Ida Maria tar det helt ut på konsert. Her fra Bylarm i vinter. Foto: Anders Grønneberg
PUH: Ida Maria tar det helt ut på konsert. Her fra Bylarm i vinter. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Etter at New York er unnagjort skal Ida Maria og bandet, som alle bor i Stockholm, gjøre et par konserter i Oslo før det er rett tilbake til England og en ny runde med singelpromo.

- Hvordan vi pleier å forberede oss til alle konsertene? Vi gjør vel som alle andre, drikker et par øl og biter hverandre i armen.