DEBATT

Debatt: Terror

Det eneste jeg opplever av politi på Karl Johans gate er hestepærene som jevnlig ligger igjen i gata

Hvilken beredskap finnes for Karl Johans gate og andre sterkt befolkete steder i Oslo?

PÅ KARL JOHANS GATE: Politiet er for lite synlig på Karl Johans gate, mener artikkelforfatteren. Bildet er fra 2014, da beredskapen i hele Oslo ble økt i forbindelse med at PST høynet trusselnivået. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅ KARL JOHANS GATE: Politiet er for lite synlig på Karl Johans gate, mener artikkelforfatteren. Bildet er fra 2014, da beredskapen i hele Oslo ble økt i forbindelse med at PST høynet trusselnivået. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Berlin, Manchester, Nice, St. Petersburg, Paris, London og nå sist Barcelona. Folkemengder, ofte vide og store gågater og en stor bil er noen av fellestrekkene ved aksjonene.

Som daglig bruker av Karl Johans gate på vei fra jobb har jeg i lang tid spurt meg selv og andre om hvilken beredskap og hvilke forholdsregler politiet i Oslo har for å overvåke denne svært sentrale delen av Oslo. Turistene har aldri vært så mange, og det er veldig tett med mennesker i 15–17-tida, når jeg er i området.

Utallige ganger har jeg observert store lastebiler med motor – ofte på tomgang – i gata uten sjåfør i forbindelse med bygge/restaureringsarbeid. Er det ikke nettopp denne typen kjøretøyer terroristene benytter seg av?

Oslos politimester utalte for litt siden i forbindelse med andre saker enn terror at politiet har kontroll i Oslo, men det eneste jeg opplever av politi på Karl Johans gate er hestepærene som jevnlig ligger igjen i gata.

Jeg ser altså aldri noe patruljerende politi i denne gata. Og ser jeg antydning til sperringer, for eksempel ved de sentrale innfartene til paradegaten i Oslo?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer