PÅ KARL JOHANS GATE: Politiet er for lite synlig på Karl Johans gate, mener artikkelforfatteren. Bildet er fra 2014, da beredskapen i hele Oslo ble økt i forbindelse med at PST høynet trusselnivået. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅ KARL JOHANS GATE: Politiet er for lite synlig på Karl Johans gate, mener artikkelforfatteren. Bildet er fra 2014, da beredskapen i hele Oslo ble økt i forbindelse med at PST høynet trusselnivået. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Debatt: Terror

Det eneste jeg opplever av politi på Karl Johans gate er hestepærene som jevnlig ligger igjen i gata

Hvilken beredskap finnes for Karl Johans gate og andre sterkt befolkete steder i Oslo?

Meninger

Berlin, Manchester, Nice, St. Petersburg, Paris, London og nå sist Barcelona. Folkemengder, ofte vide og store gågater og en stor bil er noen av fellestrekkene ved aksjonene.

Som daglig bruker av Karl Johans gate på vei fra jobb har jeg i lang tid spurt meg selv og andre om hvilken beredskap og hvilke forholdsregler politiet i Oslo har for å overvåke denne svært sentrale delen av Oslo. Turistene har aldri vært så mange, og det er veldig tett med mennesker i 15–17-tida, når jeg er i området.

Utallige ganger har jeg observert store lastebiler med motor – ofte på tomgang – i gata uten sjåfør i forbindelse med bygge/restaureringsarbeid. Er det ikke nettopp denne typen kjøretøyer terroristene benytter seg av?

Oslos politimester utalte for litt siden i forbindelse med andre saker enn terror at politiet har kontroll i Oslo, men det eneste jeg opplever av politi på Karl Johans gate er hestepærene som jevnlig ligger igjen i gata.

Jeg ser altså aldri noe patruljerende politi i denne gata. Og ser jeg antydning til sperringer, for eksempel ved de sentrale innfartene til paradegaten i Oslo?

Nei, verken politi eller sperringer er å se.

Det er derfor mange som lurer på hva slags kontroll politiet i Oslo har til enhver tid over denne gata, og også andre steder med mye folk i Oslo.

Kan en representant for Oslo-politiet gi informasjon om hvilken beredskap som finnes for Karl Johans gate og andre sterkt befolkete steder i Oslo?