TV-DOKUMENTAR: NRK-journalist Gisle A. Gjevestad Agledahl utfordrer egne og andres forestillinger om skeive i serien «Jævla homo».
TV-DOKUMENTAR: NRK-journalist Gisle A. Gjevestad Agledahl utfordrer egne og andres forestillinger om skeive i serien «Jævla homo».Vis mer

«Jævla homo»:

Det eneste Sophie Elise og Sandra Lyng risikerer når de kliner er likes og et par boners!

Ødeleggende homokampanje.

Meninger

Jeg elsker «Jævla homo». Jeg skulle så inderlig ønske det programmet ble sendt allerede for ti år siden, da jeg var 15 og satt alene på gutterommet og skammet meg over alt. Og jeg er så glad for alle de unge og sikkert noen eldre også som trenger dette programmet. Men, det er ting som er verdt å diskutere. Blant annet den helt håpløse «kampanjen» i sosiale medier som har gjort at samtlige avismedier nå snakker om kjendiskvinner som kliner og ikke at skeive sliter, at skeive skammer seg, at skeive dør.

FAN: Jeg skulle så inderlig ønske programmet ble sendt allerede for ti år siden, da jeg var 15 og satt alene på gutterommet og skammet meg over alt, skriver Karoline Skarstein.
FAN: Jeg skulle så inderlig ønske programmet ble sendt allerede for ti år siden, da jeg var 15 og satt alene på gutterommet og skammet meg over alt, skriver Karoline Skarstein. Vis mer

NRK dekker regelrett bordet til en fantastisk debatt, og så røsker de av hele bordoppsetningen for en billig kampanje i sosiale medier som tar fokuset bort fra alt det fantastiske, viktige og vonde som serien tar opp. Og la oss bare innrømme det. Selvsagt finnes det konservative mennesker som synes det er avskyelig å se to av samme kjønn kline i offentligheten, men synes vi egentlig at klining uansett sammensetning er innafor i det offentlige rom? Det er jo kleint uansett.

Det kan man gjerne slå et slag for. Vis mer kjærlighet. Man bør ikke trenge å skamme seg for å kysse en av samme kjønn osv, for all del. Men det hjelper jo ikke problemene som serien så mesterlig tar opp.

Selvsagt må norske kjendiskvinner få kline i sosiale medier til de går tom for spytt, for all del. Men vi må ta det som det er.

Sandra Lyng og Sophie Elise risikerer ikke annet enn likes og et par grisete gutter med boners. Jeg må også henge meg på lesbegeneral Brita Møystad Engseth når hun peker på at gutta mangler. For – det sier faktisk alt.

At jenter kliner har aldri vært noe særlig betent. Jeg kan huske jentene i klassen min begynne å kline da vi var 14 og gutta sto og siklet.

Du kan høre selv den største homofobe fjompen si at «Jaja, men lesber er ok, fordi det er jo hot». Så la oss heller snakke om problemene. Hva gjør vi med alle de skeive som får så store psykiske problemer at noen ender med å ta sine egne liv?

Hvordan snur vi det? Hva kan skolene gjøre annerledes? De kan for eksempel begynne med å vise denne serien i samtlige klasserom fra barneskole og til og med videregående. Kliningen har de definitivt, i hvert fall gutta, sikla til allerede.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.