Det enkleste er pistol

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KØBENHAVN (Dagbladet): «Slik skaffer du deg en pistol legalt» står det på forsida av siste nummer av Faklen, «stridsskriftet for humanister, relativister og erkjennelsesterrorister» som har utgangspunkt i universitetsmiljøet i Århus. Den pistolprydede forsida har allerede vært førstesidestoff i danske tabloider som EkstraBladet. Har det rablet totalt for rabulistene i Faklen? Oppfordrer de nå innvandrere til å bevæpne seg og skyte på dansker?

- Vi oppfordrer ikke innvandrere til å begynne å skyte dansker. Vi viser bare hvordan man på lovlig og ganske omstendelig vis kan bli pistoleier i Danmark gjennom å melde deg inn i en skytterforening. Men dette er selvsagt ikke poenget med vårt oppslag, sier redaktør Rune Engelbreth Larsen.

FAKLENS POENG ER å rette oppmerksomheten mot noe redaksjonen mener er en underkjent problematikk i Danmark:

- Den innvandringsfiendtlige høyrefløyen har vært i enorm framgang i Danmark de siste 15 åra. De agiterer for en ny dansk motstandskamp og sammenlikner dagens situasjon med krigen og tyskernes okkupasjon. Selv om Den Danske Forening og Dansk Folkeparti ikke direkte oppfordrer til voldsbruk, tar de heller ikke avstand fra bruk av vold. Innvandrere blir karakterisert som «rotter», «dyremishandlere» og «kvinneundertrykkere». Dansker blir oppfordret til å boikotte innvandrerbutikker - det eneste som mangler er at man maler jødestjerner eller arabiske halvmåner på vinduene deres. Det hele minner mest om situasjonen i Tyskland på 1920-tallet. Og - når vi vet hva som skjedde - hvem ville klandret en jøde som forutsa hva som skulle komme og som væpnet seg?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer