Notorious B.I.G. rap biggie smalls

Det er 20 år siden en av verdens største popstjerner ble likvidert - drapet er ennå ikke oppklart

Notorious B.I.G. ble drept med fire skudd.

DET SISTE BILDET: Dette er kanskje det siste bildene tatt av The Notorious B.I.G. Her sammen med produsent og kompisen Sean «Puffy» Combs (hvit t-skjorte). Bildet ble tatt like før de forlater festen på Petersen Automotive Museum i Los Angeles 8. mars 1997. Foto: AP/ NTB Scanpix 
DET SISTE BILDET: Dette er kanskje det siste bildene tatt av The Notorious B.I.G. Her sammen med produsent og kompisen Sean «Puffy» Combs (hvit t-skjorte). Bildet ble tatt like før de forlater festen på Petersen Automotive Museum i Los Angeles 8. mars 1997. Foto: AP/ NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For 20 år siden ble en av verdens største rappere drept. Henrettelsen på åpen gate er ennå ikke oppklart - men Notorious B.I.G. lever videre.

Billboard kåret ham i fjor til den beste rapperen gjennom tidene.

Besegler sin skjebne

Det er lørdag kveld 8. mars 1997. Klokka har passert midnatt, og en ny dag er i emning. Det er en dag Christopher George Latore Wallace (24) bare skal oppleve minutter av.

En av tidenes rapartister, Notorious B.I.G. eller Biggie Smalls, to av hans kallenavn, forlater musikkbransjefesten på Petersen Automotive Museum.

Etter å ha festet med blant andre kompisen Sean «Puffy» Combs, setter han seg inn i passasjersetet på en Chevrolet Suburban - på vei til et nachspiel. I dette øyeblikket er hans skjebne beseglet.

Dødelige skudd

Bak følger det en bil, en mørk Chevy Impala. Bilen som rapartisten sitter i stopper for rødt lys, i krysset Wilshire Blvd & South Fairfax Ave i Los Angeles. Klokka er 00.30. Den mørke Chevyen kjører opp på siden av Suburbanen.

Så skjer det: en mann fyrer løs med automatvåpen mot bilen rapperen sitter i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer