DEBATT

Likestillingsloven 40 år:

Det er 40 år siden likestillingsloven ble vedtatt. Hva har vi menn bidratt med disse årene?

Mange har gjort noe, men alle kan gjøre mer. Likestilling er bra for alle.

LIKE MULIGHETER: For oss handler likestilling om like muligheter – ikke om at alle skal velge likt, skriver artikkelforfatterne. Fra venstre: Mudassar Kapur, Henrik Asheim, Tage Pettersen, Aleksander Stokkebø, Helge Orten, Vetle Wang Soleim, Sveinung Stensland, Svein Harberg. Foto: Cecilie Victoria Jensen / Høyre
LIKE MULIGHETER: For oss handler likestilling om like muligheter – ikke om at alle skal velge likt, skriver artikkelforfatterne. Fra venstre: Mudassar Kapur, Henrik Asheim, Tage Pettersen, Aleksander Stokkebø, Helge Orten, Vetle Wang Soleim, Sveinung Stensland, Svein Harberg. Foto: Cecilie Victoria Jensen / Høyre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss menn tenker at Norge er et av verdens mest likestilte land, og at likestilling ikke lenger er et aktuelt tema. Men det er det fortsatt. Norsk arbeidsliv er svært kjønnsdelt, og kvinner tjener i snitt 87 kroner for hver hundrelapp menn tjener. To av tre som utsettes for vold i nære relasjoner er kvinner, og tre av fire siktede for dette er menn. I tillegg er bare 20 prosent av topplederne i de 200 største selskapene i Norge kvinner. Toppleder er nesten alltid en mann.

Om du som mann mangler argumenter for å bidra i likestillingskampen, kan det være verdt å vite at forskning viser at menn som lever i mer kjønnslikestilte land har langt bedre livskvalitet enn menn i mindre likestilte land. Om ikke dette argumentet er nok, kan du tenke på alle de viktige kvinnene du har og har hatt i livet ditt. Mamma, datter, søster, bestemor, og venninne.

Våre døtre skal ha de samme mulighetene i arbeidslivet som våre sønner. Ingen skal være redd for å ikke få en jobb bare fordi arbeidsgiver tenker at kvinner kan bli gravide. Damene vi er glade i, og alle andre kvinner, bør tjene like godt som sine mannlige kolleger på samme nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer