Du leser nå Dagbladet Pluss

Kvadraturen i Oslo

- Det er absurd hvis byrådet i Oslo velger å bygge videregående skole i Kvadraturen

Christian Kvart ville snudd seg i graven.

TID FOR BOLIG: Denne eiendommen i Myntgata ved Kontraskjæret legges nå ut for salg og gir en unik mulighet til å bringe fastboende inn i Kvadraturen.
TID FOR BOLIG: Denne eiendommen i Myntgata ved Kontraskjæret legges nå ut for salg og gir en unik mulighet til å bringe fastboende inn i Kvadraturen.Vis mer

I gamle dager anla man byer ved å streke opp noen gater i rett vinkel. Deretter bygget man hus: Boliger, butikker, småindustri, rådhus. Dette er byplanlegging på sitt mest elementære. «Her skal byen ligge,» som en fyr på 1600-tallet pleide å si. Etter at Oslo brant ned i 1624, startet man fra skrætsj i området vi i dag kaller Kvadraturen. Og ettersom «gamlebyen» i Oslo består av noen ruiner i Bjørvika, er Kvadraturen vår gamleby. I de fleste byer med selvrespekt er gamlebyen den mest levende delen. Noe annet ville være absurd.

Det er denne absurditeten som dyrkes i Oslo, der den helhetlige planleggingen i lange tider har vært fraværende. Man har latt byens historiske sentrum utvikle seg til et rent kontorområde, krydret med et par museer og en fin restaurant eller to. 25 000 mennesker har sin arbeidsplass her på dagtid, mens noen hundre bor i området. Man skulle ikke tro at en så skjev fordeling var mulig. Det er mer liv på Vår frelsers gravlund en vanlig hverdagskveld.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.