DEBATT

Spillmonopol:

Det er all grunn til å se til Sverige også i valg de har tatt utenfor banen

Etter tiår med det de omtaler som «Ville Vesten», har Sverige bestemt seg for å erstatte et dysfunksjonelt spillmonopol med en lisensmodell både det statlige spillselskapet og politikere på begge sider ønsker velkommen.

SLUTT PÅ MONOPOLET I SVERIGE: Etter at Svenska Spel har hatt et monopolsystem som vi i Norge har med Norsk Tipping, innfører de nå en lisensordning fra 1. januar 2019. Foto: Frank Karlsen
SLUTT PÅ MONOPOLET I SVERIGE: Etter at Svenska Spel har hatt et monopolsystem som vi i Norge har med Norsk Tipping, innfører de nå en lisensordning fra 1. januar 2019. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn heiet på Sverige som spilte seg helt fram til en kvartfinale i fotball-VM. Her har det norske landslaget åpenbart noe å lære, og vi har da også ansatt en svensk landslagssjef for å lose oss inn til neste mesterskap.

Vi mener det er all grunn til å se til Sverige også i valg de har tatt utenfor banen. Etter å ha hatt et monopolsystem som vi har i Norge med Norsk Tipping, innfører de nå en lisensordning fra 1. januar 2019.

Valget handler ikke om liberalisering. I stedet var det tverrpolitisk enighet om at det nå måtte bli slutt på det lederen for Svenska Spel, det svenske svaret på Norsk Tipping, kalte «Vilda Västern»:

I Sverige – som i Norge – har man nemlig hatt en situasjon der teknologisk utvikling og nye forbrukervaner har ført til stadig større lekkasjer fra monopolet. Og etter flere tiår med famlende forsøk på å tette igjen, har man erkjent at det er på tide å tenke nytt.

En lisensordning gir økte inntekter til staten, men enda viktigere for Sveriges beslutning er muligheten til å få nær alt av svenskenes spill inn under svensk regulering og forbrukerbeskyttelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer