- Det er alltid en logisk løsning

Se hva SuDoku-entusiast Hanne D. McBride svarte leserne.

(Dagbladet.no): I Sommer-Norge har vi dette året fått en varmebølge over landet. Og som flere har fått med seg er ikke det den eneste bølgen som slår over oss. SuDoku-bølgen er det flere og flere som henger seg på.

Ikke siden den ungarske professor Ernö Rubik ga oss sin berømte kube i 1974 har galskapen etter 9 x 9 små ruter vært så oppslukende. Vi husker kuben med forskjellige farger og hvor det var om å gjøre og få hver side ensfarget. Nå er det altså sudoku som tar seg av våre små tendenser til spillegalskap, skriver Maria Brit Espinoza i en kommentar i Dagbladet 28. juni.

Herjet England

Hanne D. McBride var den første i Norge som omtalte tallpuslespillet. Etter at Sudoku har herjet tabloidavisene i England siden november i fjor, har den nå inntatt Norge for fullt. Nå gir hun ut Norges første SuDoku-bok.

- Den følelsen du får når du har sortert all informasjonen du trenger, og faktisk klarer å løse en vanskelig sudoku, er helt fenomenal, sier McBride til Dagbladet.no.

McBride bor i England og hennes link til SuDoku er at hun får mye av æren for å ha ført spillet til Norge. Hun har gjort mye research i forbindelse med boka, Løs og Lær SuDoku. Boken kommer ut i Norge førstkommende helg.

- Boka har et 40-siders innledningskapittel som tar for seg alle metodene du trenger å kunne, for å løse brett selv med djevelsk vanskelighetsgrad. Boka forøvrig består av 100 brett fordelt på vanskelighetsgradene lett, middels, vanskelig og ekstra vanskelig, sier hun.

- Jeg er hektet 

Norges første Sudoku-forfatter er 29 år, gift og har to barn på tre og fire år. Hele familien lider under hennes Sudoku-avhengighet.

- Mat blir svidd og unger kommer for seint på førskolen. «Å, mamma gjør bare de nummer-greiene igjen», sier de, og er som resultat av mors milde mani, blitt veldig flinke til å tegne på egenhånd, sier hun.

Selv personer uten interesse for matematikk, elsker Sudoku. Brettene løses ved hjelp av logisk resonnement. Metodene beskrevet i boken, gjør det mulig for personer på alle nivåer å løse alle brettene. Du trenger verken klisterhjerne eller Mensa-medlemskap.

Se under hva Hanne svarte leserne. Fikk du ikke svar på ditt spørsmål, gå inn på sudokubok.no

FORSIKTIG..: Det er store sjanser for at du blir hektet.
SUVEREN: Boken til Hanne, Løs og Lær SuDoku, er i dag lagt ut på Bokklubbens hjemmesiden. Et lite tegn på at spillet er populært og at mange venter mye av boken er plasseringen på <a href="http://www.bokklubben.no/SamboWeb/side.do?rom=AK">hjemmesiden</a>: Over både Harry Potter og Da Vinci-koden. Mer trenger jeg vel ikke å si..