- Det er alltid merkelig å skulle kysse noen du ikke kjenner fra før

Se musikkvideopremiere fra Thea & The Wild.

(Dagbladet): - Jeg ble glad for at regissøren ikke spurte meg om det var ok at jeg skulle spille kjæresten til ei jente. Da har jeg utstrålt de rette tingene, sier Thea Glenton Raknes (26) til Dagbladet.

I morgen kommer hun med sitt debutalbum «Strangers and Lovers» under artistaliaset Thea & The Wild. I den anledning ga hun ansvaret om å lage musikkvideoen til låta «Mourning Song» til regissør Vibeke Heide.

Glenton Raknes forteller at låta handler om det tidspunktet et par forstår at et forhold kommer til å ta slutt. Men at hun skulle spille kjæresten til ei jente, og ikke en gutt, fikk hun ikke vite før rett før innspilling.

- Hun var flink til å kysse - Kjærlighet er en kompleks og vakker ting uansett om det er mellom to kvinner, to menn eller en mann og en kvinne, sier hun, og legger til:

- Det er alltid merkelig å skulle kysse noen du ikke kjenner fra før av. Men hun var flink til å kysse.

Det er skuespiller Ester Grenersen som spiller kjæresten i videoen. Glenton Raknes mener videoen står godt til temaet i sangen.

- Regissøren foreslo at vi kunne vise fram den fasen i et forhold rett før det blir slutt, når den ene har bestemt seg for at den ikke vil, og trekker seg unna den andre, og er nesten avvisende. Da blir den andre enda ofte enda mer usikker og lei seg. I videoen viser vi det fram på en mer ekstrem måte, der den ene blir fysisk slem med den andre, sier hun.

Debutalbum Kjærlighet er generelt et tema som går igjen i Glenton Raknes' musikk.

- Kjærlighet som går i stykker går igjen i alle sangene på albumet. Det setter i gang store følelser hos folk - det er da jeg skriver musikk, det er da jeg får inspirasjon. Det føles veldig personlig, men samtidig så vet du at alle har opplevd de samme tingene, og da føles det som et universelt språk, sier hun.

- Er du nervøs for å slippe debutalbumet ditt?

- Ja, det er jeg. Jeg er en ganske nervøs type, jeg bekymrer meg hele tiden for hvordan ting skal gå. Men jeg er veldig stolt og fornøyd, så jeg håper folk liker det.