Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det er alltid noen valg av vinnere i noen kategorier som gjør meg forundret

OnklP om det verste med Spellemannprisen.

STAVANGER (Dabladet): OnklP & de fjerne slektningene hadde en eventyrlig avslutning på musikkåret 2014, med «Styggen på ryggen».

I kveld er de nominert til to priser, en i kategorien årets hit og en i kategorien årets urban-plate.

Pål Tøien, alias OnklP, har vært kjent for å ikke si nei til en fest, men overlater festansvaret til bandkompis Oscar i kveld. Han mener nemlig at det ikke er han som er best på fest.

- Jeg er som regel verst på fest. De beste på fest er som regel de rolige singer-songwriterne, som er tause til vanlig, sier OnklP.

Jenter som lukter godt På spørsmål om hva som er det verste med Spellemann, svarer OnklP: 

- Det er alltid valg av vinnere i noen kategorier som gjør meg forundret, men det er vel en del av gamet.

Det beste med prisutdelingen mener han imidlertid må tilskrives det motsatte kjønn.

- Det beste er å møte så mange jeg kjenner, at alle har kledd seg fint og jentene at lukter godt, sier OnklP.

Og selv om «Styggen på ryggen» på mange måter var med på å definere det norske musikkåret 2014, er han ikke lei låta.

- Kanskje litt lei etter sjuende gangen på prøver, men jeg blir alltid glad og tent selv om det er det er den 50 millionende gangen vi spiller den for folk, sier rapperen.

Det ble ingen pris på OnklP og De fjerne slektningene i kveld. Rapperen depper ikke av den grunn.

- Jeg er ikke skuffa, men selvfølgelig hadde vi håpet på å vinne noe. Men bare det å bli nominert og bli invitert hit er fett, sier OnklP til Dagbladet etter utdelinga.

Spellemannpris som øljekk I kveld skal Morten Abel framføre en ny låt, kalt «Annabelle». Men han har tidligere også skapt skandaler i Spellemann-øyemed. I 2003 skulle Morten Abel dele ut pris, og han var tydelig beruset på scenen - og han gjorde narr av juryen. Han tror nok det kan komme noen skandaler i år også, men skal selv prøve å unngå å skape dem. 

- Jeg skal ikke stå for skandalene, men du vet jo aldri. Jeg er en løs kanon, sier han til DBTV.

Duoen Broiler er nominert i kategorien årets hit med låta «Wild Eyes», som de også skal framføre under Spellemannutdelinga. De mener dette er den beste prisen å være nominert til. 

- Vi skal bruke prisen som ølåpner resten av kvelden om vi vinner, sier duoen, som hadde med seg den belgiske vokalisten Ravvel på den røde løperen.

KAN VINNE FLERE PRISER: OnklP og de fjerne slektningene er nominert i to forskjellige kategorier under kveldens Spellemannutdeling. Foto Bjørn Langsem
KAN VINNE FLERE PRISER: OnklP og de fjerne slektningene er nominert i to forskjellige kategorier under kveldens Spellemannutdeling. Foto Bjørn Langsem Vis mer