KOMMENTARER

Det er alvorlig at et regjeringsparti vil skvise ut konkurrenter ved å endre loven

Umusikalsk fra Frp.

05.05.2017,  Gardemoen
Siv Jensen taler på Frp´s landsmøte.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
05.05.2017, Gardemoen Siv Jensen taler på Frp´s landsmøte. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Dagens politiske klima, kombinert med en sperregrense på fire prosent, gjør at små partier, som KrF og Venstre, havner i mektige vippeposisjoner. Det frustrerer Fremskrittspartiet, som på helgens landsmøte vedtok å heve sperregrensen, opp fra dagens fire prosent.

Hvor høyt får vi ikke svar på, men tidligere har partiet foreslått seks prosent, mens FpU noen år tilbake tok til orde for en grense på fem prosent.

Få i Fremskrittspartiet legger skjul på opplevelsen av at samarbeidspartiene har uforholdsmessig mye makt i forhandlinger med regjeringen.

For eksempel mener stortingsrepresentant Helge André Njåstad at Venstre og KrF har vetorett. Carl I. Hagen tar litt hardere i, og karakteriserer samarbeidspartiene som «vinglepartiene, utgiftspartiene og de uansvarlige partiene som bare krever». Knapt et år etter forhandlingene i Nydalen i 2013 var Mayzar Keshvari så lei at han kalte KrF «et lite tulleparti».

Strengest i flokken er Christian Tybring-Gjedde, som for en drøy måned siden skrev at «Vingle-Venstre hører hjemme på sidelinjen i norsk politikk. Ikke i regjering og aller helst langt unna Stortinget».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.