Det er bare å kaste seg over denne

Du blir ikke skuffet over Bjørn Bottolvs nye krim.

YPPERLIG: Bjørn Bottolvs drar nytte av lang fartstid i politiet når han skriver sine realistiske romaner. Foto: KOLON FORLAG
YPPERLIG: Bjørn Bottolvs drar nytte av lang fartstid i politiet når han skriver sine realistiske romaner. Foto: KOLON FORLAG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ANMELDELSE: Den veldig konkrete tittelen får «Drapet på Taparud Gård» til å høres ut som en dokumentarbok, men det er en roman med utgangspunkt i en fiktiv gård i Maridalen i Oslo, hvor eieren blir funnet død i stallen.

Løssluppen «Drapet på Taparud Gård» er den sjuende boka i rekken om den patruljerende politisliteren Jo Kaasa, og nok en gang er det bare å bøye seg i støvet for eks-politimannen Bjørn Bottolvs. Dette er en solid krim fra begynnelse til slutt, men samtidig viser forfatteren seg fra en mer løssluppen og humoristisk side enn han har gjort før. Og det kler ham veldig godt.

Willy Lindkvist blir funnet død i stallen på Taparud gård, og Jo Kaasa og hans kollega Kaisa Riitta Sara er først på åstedet. I hånden holder den drepte en mobil, som ringer idet de to politifolkene står der. Senere finner Kaasa drapsvåpenet på et uvanlig utspekulert sted, det er vel tvilsomt om noe lignende har vært beskrevet i norsk krim tidligere.

Unge jenter Avdøde Lindkvist har mange jern i ilden — hester og de unge jentene som rir dem er bare et par av interessene hans. I huset hans finner politiet store mengder hasj, og det fører etterforskningen inn mot hovedstadens narkomiljø. Men samtidig er det flere andre spor som må følges opp, og Kaasa og hans kolleger kommer i kontakt med en rekke forskjellige personer, som alle på sin måte har sammenheng med saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer