Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Det er barn som først og fremst er fans av Ariana Grande. Barn.

Det aller nedrigste. 

STJERNE: Ariana Grande har mange unge fans. Det er bare to uker siden hun spilte konsert i Telenor Arena.  (Photo by Al Pastor/Scanpix)
STJERNE: Ariana Grande har mange unge fans. Det er bare to uker siden hun spilte konsert i Telenor Arena.  (Photo by Al Pastor/Scanpix) Vis mer
Kommentar
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er så ufattelig trist.

22 mennesker drept, 59 mennesker skadd.

Blant de døde er det barn.

Og det er nærliggende å tenke, gitt at angrepet var mot en konsert med den amerikanske artisten Ariana Grande, at det var barna som var selve målet.

Det er knapt to uker siden hun spilte konsert i Telenor Arena. 23-åringen som, som så mange andre av dagens popstjerner, slo igjennom på amerikansk barne- og ungdoms-tv, men som først og fremst karakteriseres av den fantastiske stemmen. Ariana Grande ser ut som hun kunne vært med i Pepsi Max-gjengen i «Skam», men har en vokal som stadig sammenlignes med Celine Dion, Whitney Houston og Mariah Carey. Hun er liten, men har en enorm stemme. Fansen elsker henne fordi hun framstår omtrent som dem: søt, omgjengelig, ukontroversiell. Ung.

Imaget er nøye pefeksjonert: Ariana Grande er sexy, men går aldri over streken. Hun er en pop/r&b-pakke som har vist seg å ha spesielt god appell overfor de under 20.

I Telenor Arena for to uker siden besto også publikum i stor grad av barnefamilier, bestevenninner, vennegjenger. Dagbladets musikkanmelder Mathias Rødahl forteller at stemningen før konserten var «uvanlig uskyldig og glad».

De hadde pynta seg.

Vennegjenger kunne stå og danse sammen i sirkler.

Pappa var kanskje med, men han måtte holde seg i bakgrunnen.

Det var som å være på skoleball eller ungdomsklubb, forteller Rødahl.

Og det er noe som alltid slår meg når jeg er på konserter av Telenor Arena-kaliber, konserter der publikum er såpass ungt som på Ariana Grande-konsert: Det er ikke artisten som står på scenen som er viktigst for de unge publikummerne, selv om de har tegnet logo i ansiktet og kjøpt t-skjorte og caps.

Det er vennene de er der sammen med.

Det er opplevelsen de har sammen.

MANCHESTER ARENA: 22 personer ble drept og 59 skadd i en eksplosjon under en Ariana Grande-konsert sent i går kveld. Flere av de drepte er barn. Video: CNN. Vis mer

- Alle terrorhandlinger er feige angrep på uskyldige, men dette angrepet skiller seg ut gjennom dets frastøtende og kvalmende feighet, sa Theresa May i talen sin fra Downing Street i formiddag.

- Å med vilje angripe uskyldige, forsvarsløse barn og unge som var der for å oppleve en av de mest minneverdige kveldene i livet, sa hun.

Et av ofrene var åtte år.

Det er ikke mer å si.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!