- Det er bittert at reklamen er trukket

Seigmen sto for musikken i den kontroversielle Tine-reklamen.

(Dagbladet): Meierigiganten Tine trakk i går reklamefilmen «Er du klar for ditt første glass?» etter at det kom fram at Jan Høeg (89), en av toppene i Folkebevegelsen mot innvandring (FMI), deltok som skuespiller.
 
Reklamefilmen bruker en nyinnspilling av Johan Nicolaisens kjente «Gymnastikkmarsj» som lydspor, laget av Alex Møklebust og Kim Ljung fra Seigmen.
 
- Jeg er jo enig at det er en dårlig casting, men det er trist at en så liten detalj skal ødelegge for alle som har vært med på å lage videoen. Jeg synes det er bittert at den er trukket, for videoen er godt håndverk, sier Møklebust til Dagbladet.
 
Demonstrerte mot FMI Høeg er en tidligere norgesmester i stup og profilert innvandringsmotstander. I 2008 ble han pepet ut av publikum da han holdt et flammende innlegg mot innvandring i en rasismedebatt på NRK.
 
Like etter at Tine ble oppmerksom på Høegs opptreden i reklamefilmen for kulturmelk, der han svømmer i havet, har de fjernet den fra tv og internett.
 
- Det er klart at negativ omtale ikke er god omtale. Men det er en knakende god reklamefilm, og det er synd at den er trukket. Jeg er sikker på at den kunne vunnet Gullfisken, sier Seigmen- og Zeromancer-vokalisten og legger til:
 
- Det komiske er at hele Tønsberg, meg selv inkludert, demonstrerte mot FMI og Høeg på 80-tallet.

- Dårlig jobb Høeg selv mener at hans tilknytning til Folkebevegelsen mot innvandring ikke skal ha noe å si for hans reklamefilmdeltakelse.

- En reklame for melk har vel ingen spesiell tilknytning til noen sak, sa en ordknapp Høeg til Dagbladet i går.

Tines pressevakt Øystein Syrstad beklaget i går kveld at Tine og reklamebyrået Try ikke hadde gjort en god nok jobb.

- Tine beklager naturligvis sterkt at det i en av våre reklamefilmer blir brukt en skuespiller som er tilknyttet en organisasjon som ikke er forenlig med våre verdier. Sammen med reklamebyrået Try har vi gjort en for dårlig jobb med å sjekke skuespillerne.

LAGA LÅTA: Alex Møklebust i Seigmen har vært med å lage låta i reklamefilmen. Nå har de også spilt den inn i fullversjon og vurderer å gi den ut som en ny Seigmen-låt.
Foto: NTB Scanpix
LAGA LÅTA: Alex Møklebust i Seigmen har vært med å lage låta i reklamefilmen. Nå har de også spilt den inn i fullversjon og vurderer å gi den ut som en ny Seigmen-låt. Foto: NTB Scanpix Vis mer