- Det er blitt mye grining

Jorun Stiansen (21) er en fighter, likevel har hun begynt å merke hardkjøret etter idolfinalen.

JAR (Dagbladet): Etter å ha vært idolfavoritt siden dag en, stakk Jorun Stiansen 20. mai av med seieren. Siden den gang har det gått i ett for Vennesla-yndlingen. Idolturné, Topp20-turné, diverse festivaler, plateinnspilling og nå sist videoinnspilling til låten «Unstable». Dagbladet treffer Idolvinneren under nevnte opptak.

- De er så himla vanskelige de beinbevegelsene. Jeg har jo ikke kondis vet du, det er helt forferdelig. Det går fem minutter, så er jeg gåen i hele kroppen, sier Stiansen.

Hun står kledd i fighterklær, i midten av en opplyst boksering, og legger video til singel nummer to, «Unstable». Rundt henne jobber et crew på ti-femten personer.

- Vi begynte klokka seks i dag tidlig, så jeg er ganske mør nå. De sier vi er ferdig rundt to i natt. Det er bare å bite tennene sammen, når de sier klar, så må jeg være det, klar.

Jorun har lunsj. En halvtimes «pause» til mat og presse.

Savner pus

- Har hardkjøret siden finalen vært verre enn du trodde på forhånd?
- Jeg hadde aldri forestilt meg noe som helst, for jeg regnet aldri med jeg skulle vinne. Men jeg visste at det kom til å bli mye jobb, og har vært innstilt på det hele tiden...men det har blitt mange lange netter, med mye grining, for å si det sånn.

- Så mye at du angrer?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg får igjen for det siden. Det er jo nå jeg bygger en musikk-karrière, så jeg ofrer gjerne litt krefter for musikkens-skyld.

Stiansen forteller at hun har sovet i egen seng kun to netter, siden seieren.

- Jeg gleder meg til å se katten min igjen, for å si det sånn, men det er jo ikke sånn at jeg aldri kommer hjem igjen. Og hadde jeg vært hjemme nå, så hadde jeg bare ønsket skikkelig mye å være akkurat her. Så klaging? Nei, ikke i det hele tatt.

Bryr seg ikke om kritikken

Joruns første singel «This is the night» har solgt opp mot 30|000 kopier, og mot slutten av August kommer albumet.

- Det er mye variert musikk på plata. Tekstene er om ting som berører meg, og det er både et pop- og rocke-album. Det er mange forskjellige stiler på plata, men jeg mener jeg kan forsvare det med at jeg som person er et komplekst menneske.

- Singelen «This is the night» fikk dårlige kritikker, går det inn på deg?

- Den har solgt jævlig mye, har den ikke, svarer Jorun og smiler.

- «This is the night» skulle tildeles vinneren av Idol, og var ikke skreddersydd meg. Den har solgt mye, og de fleste radioene har spilt den. Ikke alle, men det driter jeg litt i. Samtidig respekterer jeg det. Alle kan jo ikke like alt heller, jeg liker for eksempel ikke fisk. Ingen kan tvinge meg til å spise fisk, ingen kan tvinge noen til å spille musikken min.

- Du er mer stolt av «Unstable»?
- Det har i alle fall vært mer gøy å lage den låta. Der var jeg med fra scratch, og i tillegg er den mer meg. Den kommer sikkert til å få dårlig mottakelse den også, av anmelderne mener jeg, men så lenge plata selger bra så er ikke det så farlig. Som sagt, det blir uansett bare et spørsmål om smak, og jeg liker den, sier Jorun Stiansen, og forsvinner tilbake til opptak.

MIDTPUNKT: Siden Idolfinalen har Jorun Stiansen (21) fått all oppmerksomheten alene. Her fra videoinnspillingen til «Unstable». - Det er fotbevegelsene som er verst, sier hun.