DEBATT

Debatt: Bolig

Det er bygging som gjelder!

Boligpolitikken bør ikke styres gjennom økte skatter, statlig regulering og byråkrati.

INGEN KRISE: Det er ingen boligkrise. Åtte av ti eier sin egen bolig. Det er unikt selv i nordisk sammenheng. Utfordringen er å få nok boliger i pressområder, altså byene. Det handler om noe så fundamentalt som tilbud og etterspørsel, skriver artikkelforfatterne. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
INGEN KRISE: Det er ingen boligkrise. Åtte av ti eier sin egen bolig. Det er unikt selv i nordisk sammenheng. Utfordringen er å få nok boliger i pressområder, altså byene. Det handler om noe så fundamentalt som tilbud og etterspørsel, skriver artikkelforfatterne. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladet skriver i en leder at «Boligskatt er bra for deg», fordi det kan være med på senke boligprisene og hjelpe flere inn i boligmarkedet. Det skal visst få prisene ned i de store byene at folk betaler skatt på sitt eget hjem.

Dette hører vi med jevne mellomrom fra både venstresiden og finansguruer. Høyres svar er at vi ikke kan skatte oss ut av boligmangel. Vi må bygge oss ut av den.

Det er forresten ingen boligkrise. Åtte av ti eier sin egen bolig. Det er unikt selv i nordisk sammenheng. Utfordringen er å få nok boliger i pressområder, altså byene. Det handler om noe så fundamentalt som tilbud og etterspørsel.

Byggetakten har gått opp og tilbudet er bedre. Det har bidratt til å stabilisere boligprisene. For å holde takten oppe, må kostnadene ned. Derfor er det viktig å fortsette å forenkle plan- og bygningsloven, fjerne unødvendige krav, gjøre det enklere for kommunene å vise lokal kløkt i planleggingen og hindre innsigelser som utsetter store utbygginger unødvendig.

God boligsosial politikk trengs i et velfungerende boligmarked. Alle skal ha muligheten til å skaffe seg en god bolig. Derfor har vi styrket bostøtten, særlig for store barnefamilier. Bare i år har Høyre vært med på å bevilge over 120 millioner kroner mer i bostøtte til barnefamilier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer