- Det er dårlige tider for intelligente mennesker

Odd Nerdrum har tegnet nytt Munch-museum på Frogner.

- MUNCHS ANGST: Kunstner Odd Nerdrum har tegnet et nytt Munch-museum. Han har forsøkt å fange Munchs angst, og mener Frogner er den eneste riktige plasseringen av et nytt museum. Foto:: Agnete Brun / Dagbladet
- MUNCHS ANGST: Kunstner Odd Nerdrum har tegnet et nytt Munch-museum. Han har forsøkt å fange Munchs angst, og mener Frogner er den eneste riktige plasseringen av et nytt museum. Foto:: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Den politiske behandlingen av nytt Munch-museum og Munchs arv har vært en tragedie. Man har vært opptatt av å flytte kulturinstitusjoner over til østsiden av byen. Det er greit nok, men i dette tilfelle ville Munch det annerledes, sier Odd Nerdrum til Dagbladet.

Etter å ha sittet lenge på sidelinja og fulgt det politiske kaoset rundt et nytt Munch-museum, har kunstneren Odd Nerdrum nå tatt pennen i egne hender.

Sammen med arkitektnabo Ole Martin Raugland har han tegnet et nytt Munch-museum, på stedet der han mener Edvard Munch selv ville lagt et museum. Mellom Vigeland-museet og Bymuseet - på Frogner. Basert på Nerdrums skisser har Raugland tegnet prøveutkast av bygningen.

- Munchs brev er blitt offentliggjort og gjennom denne innfallsvinkelen fikk jeg forståelsen av at ryktet om at Munchs ønsker var blitt oversett og ikke tatt til følge, var riktige. Altså en mangel på respekt for Edvard Munch, forklarer Nerdrum.

- Munchs angst  I arbeidsprosessen har Nerdrum vært opptatt av at et nytt museum ikke kan være et moderne bygg.

- Det bør vel bære noe som minner om Munchs temperament. Hans angst. Ibsen har skrevet et sted om angstens rappe såler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer